Belföld

Meghiúsult a Szabadság híd lezárása

Kedden a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítás ellen előbb az egyetemnél tüntettek, majd több százan átvonultak a Parlament elé, ahol ki akarták tűzni az EU-s zászlót. Ennek az lett a vége, hogy a tömeg nekiment a rendőrsorfalnak.

Miután lecsillapodtak a kedélyek, Büki Zoltán civil jogi aktivista bejelentette, holnap, azaz szerdán kétóránként lezárnak egy fővárosi hidat. 8 órakor a Szabadság hídnál kezdtek, azonban nem jelent meg elég résztvevő, így Büki a helyszínen bejelentette, hogy 10 órakor a Lánchídnál folytatódik a tiltakozás.

Ezek után viszont kiderült, miután Büki reggel fél nyolckor elküldte a bejelentését a tiltakozásról, a rendőrség gyorsan reagált és betiltotta a demonstrációt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta:

a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. tv. rendelkezései alapján a hídlezárásra irányuló demonstrációt Budapest rendőrfőkapitánya megtiltotta. 

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

A határozat jogerős, fellebbezésnek helye nincs. Büki bírósághoz fordul a döntés miatt, szomorúnak tartja, hogy a BRFK “visszaél a jogaival”.

A tiltakozás többi helyszínén ettől még lehetnek tiltakozások, bár Büki jelezte, ő nem szervez demonstrációt, de aki szeretne, csatlakozhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik