Belföld

Elnapolták a reklámadó törvényének átírását

Hiába adták be múlt héten a reklámadóra vonatkozó törvényjavaslatot, még egy ideig nem írják alá – írja a hvg.hu. Terv szerint már hétfőn elkezdték volna tárgyalni a parlamentben, de a Fidesz azt kérte, vegyék le napirendről a témát.

A kormány azt akarta, hogy felfüggesszék azt a döntést, ami megtiltotta az adó beszedését, mivel az Európai Bizottság szerint több szempontból is elfogadhatatlan az adó szabályozása.

A kormány terve szerint 9 százalékra növelnék a reklámadót, az NGM szerint a kisvállalkozóknak jelent majd segítséget a törvénymódosítás.

Magyarország 2017. január 16-án a bizottsági határozat megsemmisítése iránti keresetet terjesztett elő, egyidejűleg kérve a bizottsági határozat végrehajtásának felfüggesztését, amely kérelmet az Európai Bíróság 2017. március 23-án elutasított. Ennek következtében 2017. március 28-án a Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta a reklámadó törvényre vonatkozó törvénymódosítási javaslatát, amely már az Európai Bizottság döntésének végrehajtását szolgálja.

A reklámadó emelése ellen közösen tiltakozik a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) és a Magyar Lapkiadók Egyesülete, mivel szerintük ez teljes egészében elviszi a médiaszektor esetleges nyereségét, ezáltal további médiatermékek ellehetetlenüléséhez vezethet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik