Belföld

Habony már Gyurcsánynál is népszerűtlenebb

Az Iránytű Intézet legfrissebb felméréséből az derült ki, hogy még mindig Áder János köztársasági elnök a legnépszerűbb politikus.

A kutatás szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök még mindig a lista végén kullog, azonban Habony Árpád már népszerűtlenebb nála, írja a Magyar Nemzet. Habonyt még a kormánypárti szavazók 61 százaléka is elleneszenvesnek tartja.

Mészáros Lőrinc se túl népszerű, a kutatása szerint minden második választó a lehető legrosszabb osztályzatot adta neki, további 22 százalék pedig inkább ellenszenvesnek tartja. Még a Fidesz–KDNP szavazóinak fele is rossz véleménnyel van róla.

A válaszadók nagy része Andy Vajnát is ellenszevsenek tartja.

A népszerűségi lista második és harmadik helyére Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tarlós István főpolgármester fért fel.

Karácsony Gergely lecsúszott a dobogóról, Toroczkai László és Juhász Péter viszont egyre népszerűbbnek tűnik.

Orbán a választók 40 százaléka számára inkább vagy nagyon ellenszenves, de ugyanennyien válaszolták azt, hogy szimpatikus nekik a miniszterelnök.

Botka Lászlónak a választók relatív többsége közepes osztályzatot adott. Vona Gáborról inkább negatív véleménnyel vannak a választók, ahogy Széll Bernadettről is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik