Belföld

„Nem lenne egyszerűbb, ha kibékülnének?” – kérdezték a lúgos támadó áldozatától

Amikor megtudták az orvosok, hogy ki ő, nem akarták vállalni a kezelését.

2013-ban már volt előzetes letartóztatásban a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián, ám szabadlábra helyezték. Áldozatának ügyvédje gyakorlatilag „a sírból hozta vissza az ügyet”, nem sokon múlt, hogy a férfi megússza a támadást. Kedd óta újra előzetesben van, bár a másodfokú bírósági tárgyalásról még szabadon távozhatott.

Az áldozat, Renner Erika a Hír TV csütörtök esti műsorában elmondta: Bene, miután 2013-ban kiengedték az előzetesből, megjelent a munkahelye előtt. Akkor felhívta a rendőrség életvédelmi osztályát, hogy mit kell tennie. Személyi védelmet kapott, folyamatosan tájékoztatnia kell a rendőrséget, hogy mikor, hová, kivel megy, és néha szúrópróbaszerűen felhívják, hogy minden rendben van-e.

Bár eddig az elkövető próbált védekezni azzal, hogy vannak az ügyben furcsaságok, amelyek szerinte az ő ártatlansága mellett szólnak, Gál András, az áldozat ügyvédje arról beszélt, hogy ezek a furcsaságok épp Benét segítették. Példaként említette:

Furcsaság az, hogy az elsőfokú bíróságon, a vádat képviselő ügyész feltesz egy kérdést, válaszol rá az igazságügyi orvos szakértő, és a jegyzőkönyvbe nem kerül bele a kérdés, és a válasznak csak a fele, majd az ítéletben a válasznak ez a fele már megalapozza az enyhébb minősítést.

Renner Erika azt is mondta: a támadás után, amikor megtudták az orvosok, hogy ki ő, nem foglalkoztak vele és nem vállalták a kezelését. Volt, aki megkérdezte tőle, tudja-e, hogy kicsoda Bene, milyen ismeretségi köre van, és nem lenne-e egyszerűbb, ha kibékülne vele. Mindezt azok után, hogy már vádat emeltek a támadó ellen.

Az áldozat elmondta: Bene egy szakértő ismerőse olyan véleményt állított ki, ami alapján „öncsonkítás” történt. Az ítélethirdetés előtt pedig a támadó védője azt is felvetette, hogy akár az is lehet, hogy frissítő fürdőt akart venni és a hüvelyét kimosta forró kamillával. Renner Erika szerint ez már olyan ízléstelen volt, ami túlmegy egy határon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik