Belföld

Bedrogozva hozták az országba a lopott kocsit

Vádat emeltek négy ember – többségében budapesti autótolvaj – ellen több autót is elloptak Ausztriában, majd behozták azokat Magyarországra. Az egyik tolvaj különös visszaesőnek, míg egy másik többszörös és egyben különös visszaesőnek minősül. Üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás, bódult állapotban elkövetett járművezetés, orgazdasággal és egyedi azonosító jel meghamisítása miatt állítják őket bíróság elé.

A vádirat szerint a páros a behozott autókat a harmadrendű vádlottnak adta át, aki azokat rokonai jászárokszállási címein „parkoltatta”, közben – hogy el tudják adni azokat – eltávolította az osztrák rendszámukat, az alvázszámokat pedig kaparással olvashatatlanná tette.

A tolvajokat 2015 novemberében fogták el, a XII. kerületi Maros utcában állították meg őket a rendőrök. Az elsőrendű vádlott a lopott autót vezette, őt kísérte társa bekábulva a saját kocsijával. Később kiderült, marihuánát és kokaint fogyasztott.

Házkutatást tartottak náluk a nyomozók. Az elsőrendű vádlott XII. kerületi albérletének garázsában – a jelentős mennyiség csaknem két és félszeresét meghaladó – amfetamint és marihuanát, míg – az autókat parkoltató harmadrendű vádlott által is használt – jászárokszállási ingatlanokban lopott autók és lopásból származó CD-s autórádiók kerültek elő.

Az ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság dönt majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik