Belföld

Washingtonba utazik a CEU rektora

Michael Ignatieff továbbra is úgy véli, hogy egy tüntetés csak kockázatot jelentene.

Nem támogatja a Közép-Európai Egyetem (CEU) rektora, hogy tüntetést tartsanak az intézményért, de kész fenntartani a párbeszédet a kormánnyal – írja a hvg.hu.

Michael Ignatieff az egyetem hallgatóinak csütörtökön küldött körlevelében közölte: vasárnap Washingtonba utazik, hogy ott az amerikai jogalkotók és a sajtó elé tárja az ügyet. Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány kedden olyan törvényjavaslattal állt elő, amely ellehetetlenítené a budapesti intézmény működését.

Ignatieff megköszönte a támogatást és az ötleteket arra vonatkozóan, hogyan tudnának minél több embert maguk mellé állítani. Beszámolt arról, hogy szerdán tárgyalt a közoktatási államtitkárral, de nem szűnt meg az aggodalma amiatt, hogy „a kormány nem teljesen érti a javasolt törvénymódosítás horderejét”. Azt írta, nem hajlandó elfogadni, hogy a tárgyalások alapja a benyújtott törvénytervezet legyen.

A levélben a rektor arra biztatott mindenkit, hogy küldjön szolidaritását kifejező levelet a kormánynak, aktivizálja magát a közösségi médiában és alulról szerveződő kezdeményezésekben, olvassa és ossza meg a sajtóhíreket és a háttér-információkat. Azt is kérte ugyanakkor az egyetem hallgatóitól és dolgozóitól, vegyék figyelembe, hogy egy nyilvános tüntetés az ügy jelen szakaszában csak felesleges kockázatot jelentene az egyetem számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik