Belföld

Rács mögé került a lúgos támadással vádolt orvos

Előzetes letartóztatásba került a lúgos támadással vádolt orvos. Ügyvédje közleményt adott ki, amelyben azt írja: B. Krisztiánt kedd este keresték budaörsi otthonában, de ő épp máshol volt. Az egyenruhások kérték a családját, hogy hívják fel, a jogi képviselője is beszélt vele. Ezután önként bement a rendőrségre Budaörsön.

Az ügyvéd szerint védence a napokban számolt az előzetes letartóztatás lehetőségével, ahogy a közleményben fogalmaz, a különös tekintettel az ügyet övező felfokozott, kampányszerűen menedzselt indulatokra.

Ezt a bűncselekményt nem én követtem el. Soha nem bántottam Erikát,  sem tettel, sem szóval. Orvosként a gyógyításra esküdtem fel. Az ellenségemmel sem tenném azt, ami vele történt. A nyomozás számtalan félrevezető momentumát a fellebbezésben bemutattuk a bíróságnak, mégis elítéltek. Talán még reménykedhetek abban, hogy a végén mégis kiderül az igazság, és,  hogy előbb-utóbb elfogják a valódi tettest – ugyanis ez a brutális bűnöző még mindig szabadlábon van.

– áll az orvos nyilatkozatában.

A volt kórházigazgató arról is írt, bízik benne, hogy ártatlanul nem ítélik el. Többekkel példálózott, például a móri mészárlás miatt elítélt  Kaiser Edével, vagy a Balla Irma-gyilkosság kapcsán ártatlanul ülő Schönstein Sándorral.

Ahogy arról beszámoltunk, az orvost másodfokon kilenc év börtönbüntetésre ítélték március 10-én. A Fővárosi Ítélőtábla életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, kifosztás bűntettében, magánokirattal való visszaélés bűntettében és magánlaksértés vétségében találta bűnösnek az egykori kórházigazgatót. Bene Krisztiánt emellett örökre eltiltotta hivatása gyakorlásától, kilenc évre pedig a közügyek gyakorlásától is a bíróság. 250 ezer forint kártérítést is fizetnie kell a sértettnek, Renner Erikának.

Az ügyész már akkor azt kérte, hogy a vádlottat helyezzék előzetes letartóztatásba. A védelem szerint erre nem volt szükség, és a bíró sem tartotta indokoltnak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, így a férfit elengedték.

Ezzel a döntéssel a táblabíróság súlyosította a törvényszék tavaly májusi büntetését. Akkor a férfi négy év börtönt kapott és öt évre kellett volna felhagynia az orvoslással. Mert azt állapították meg, hogy a férfi nem okozott életveszélyes sérülést, most a tábla szerint viszont igen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik