Belföld

Tojással is dobálhatnák Orbánt Juhász Péter szerint

De az Együtt elnöke marad a fütyülésnél, és azt is abbahagyná, ha a miniszterelnök leülne egy vitára.

Ha Orbán Viktor leül egy vitára, abban a pillanatban abbahagyja a fütyülést Juhász Péter – ezt az Indexnek adott interjúban mondta az Együtt elnöke.

Szerinte március 15-én nem az ünnepet zavarták meg, hanem a miniszterelnök felszólalását fütyülték ki. Azt mondta, ennél durvábbakat is lehetne tenni a szabad véleménynyilvánítás keretein belül, például

tojást vagy rohadt paradicsomot is lehetne dobálni Orbánra.

A jövő évi választásról szólva Juhász azt mondta: nem hiszi, hogy miniszterelnök-jelöltként indulna, közös jelöltben reménykedik. A „gyurcsányi, MSZP-dominálta” világból nem kér az Együtt, azokkal képezne új pólust, akik elutasítják a 2010 előtti világot – példaként említette az LMP-t, a Párbeszédet, a Momentumot és akár a Kétfarkú Kutya Pártot.

Juhász szerint azoknak a pártoknak, így az LMP-nek vagy a Momentumnak, amelyek azt hangoztatják, hogy nem kívánnak másokkal együttműködni, el kell gondolkodniuk, hogy a nemzet vagy a saját érdekük a fontosabb. Úgy vélte: ez esetben mind ki fognak esni a parlamentből, kivéve az Együttet, amely pártok nélkül, civilekkel is megszervezi az új pólust.

Reagált a Momentum Mozgalom

A szervezet egyetlen mondatot küldött Juhász felvetésére: „A Momentum az emberekkel szövetkezik, nem a pártokkal.”

Az új pólusnak egyébként akár Botka László is részese lehetne az Együtt elnöke szerint, de ehhez ki kellene lépnie az MSZP-ből, ami „kolonc a nyakában”.

A politikus azt is elmondta: lemond önkormányzati képviselői mandátumáról, mert már megmutatta, hogy hogyan működik a korrupt fideszes rendszer, és most az a feladata, hogy új alternatívát kínáljon a választóknak.

Szerinte ha most irracionálisnak is tűnik, előállítható a helyzet, hogy egy új pólus által dominált kormány kerüljön hatalomra.  A politika irracionális műfaj, nemrég még azt sem gondolta senki, hogy a Momentum megakadályozza a budapesti olimpiát, egy fideszes képviselő kiborítja a trafikmutyit vagy Donald Trump lesz az amerikai elnök – mutatott rá Juhász.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik