Belföld

Tasnádi szerint rendőrökkel összejátszó maffiózók miatt került bajba

Nevetségesnek nevezte az ellene felhozott vádakat.

Nevetségesnek nevezte az ellene folyó legújabb eljárást az orgazdasággal és okirat-hamisítással gyanúsított Tasnádi Péter, aki tavaly szeptemberben szabadult a börtönből. A Magyar Nemzetnek azt mondta, nem vásárolt lopott autót, és soha egy percig sem volt a birtokában az a luxusautó, amellyel összefüggésben meggyanúsították. Szerinte egy rendőrökkel összejátszó maffiózókból álló őrző-védő szervezet miatt került bajba, pedig csak segíteni akart, hogy egy ellopott autót visszakapjon a gazdája.

Az ügyészség szerint Tasnádi és társa megszereztek egy autót, amelyet ismeretlenek loptak el egy óbudai parkolóból február 2-ára virradó éjjel. Ezután megvételre kínálták az eredeti tulajdonosának három és fél millióért. Azután félmillióval is beérték volna, de végül csak 250 ezret kaptak. Tasnádi társa a lap értesülései szerint ismert autótolvaj volt.

Az ügyészség nem árult el több részletet az ügyről, ahogy azt sem, hogy miért a Budapesti Nyomozó Ügyészség jár el, amely fő szabályként rendőrök és más hivatásosok bűnügyeiben illetékes.

Tasnádi egyébként azt is állította: azért gyanúsítják okirat-hamisítással, mert nem ott él életvitelszerűen, ahová be van jelentve.

Szombaton megírtuk: az egykori vállalkozó házi őrizetbe került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik