Belföld

Most sem lesz híján sugalmazó kérdéseknek a kormány konzultációja

nemzeti konzultáció (Array)
nemzeti konzultáció (Array)
A „Brüsszellel” folytatott harchoz kér segítséget a kabinet a magyaroktól.

Mára kiderült, hogy a Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik. Ön szerint mit tegyen Magyarország?

  • Az illegális bevándorlást segítő tevékenységeket – mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése – büntetni kell.
  • Fogadjuk el, hogy létezhetnek olyan nemzetközi szervezetek, melyek következmények nélkül buzdíthatnak a magyar törvények kijátszására.

Egy kérdés és két válaszlehetőség a „nemzeti konzultációból”, amit a hét második felében indít a kormány. A Magyar Idők emlékeztet: a kabinet a határvédelemről, a betelepítés megakadályozásáról, az adók, a bérek, valamint a rezsi szabályozásának hazai kézben tartásáról, továbbá a „külföldről finanszírozott civil szervezetek átláthatóságáról” kérdezi a választókat, vagyis inkább a saját álláspontjának megerősítését várja tőlük.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta a kormánypárti lapnak, „ezek mind olyan kérdések, amelyekben a kormánynak kemény vitája van Brüsszellel, és a hatékony érdekérvényesítéshez szüksége van a magyarok támogatására”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik