Belföld

Molesztálta, fenyegette és zaklatta kislányát a zalai apa – 13 évet kapott

Fegyházbüntetésre ítéltek egy saját kislányával erőszakoskodó férfit Zalában. Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében találták bűnösnek, 13 évet kapott, amiért molesztálta 11 éves gyermekét.

Az ügyben a Zalaegerszegi Törvényszék döntött kedden. A tárgyalássorozat erkölcsi okokból, a kiskorú kímélete, emberi méltóságának és személyiségi jogainak védelme érdekében mindvégig zárt ajtók mögött zajlott. A törvényszék kedden csak magát az ítéletet hirdette ki nyilvánosan, annak indoklását zárt körben ismertette.

Az előzményekről, valamint a vádemelésről tavaly novemberben a Zala Megyei Főügyészség adott tájékoztatást. Ahogy arról akkor beszámoltunk, a 37 éves vádlottnak 2004-ben élettársi kapcsolatból született kislánya. Bár a pár szakított, a vádirat szerint az apa gondoskodott gyermekéről. Tavaly azonban ritkábbakká váltak a találkozások, néhányszor a nagyanyjához, majd egyre gyakrabban panziókba vitte láthatások idején a kislányt.

A férfi 2015-ben kezdte molesztálni gyermekét, miután a kislány serdülőkorba lépett. Hiába tiltakozott, apja fogdosta és a nemi szervét mutogatta neki, illetve önkielégítést végzett előtte. Azzal fenyegette őt, hogy megöli az anyjával együtt, ha nem fekszik le vele. Egy alkalommal egy nagykanizsai panzióban a folyosóra menekülő kislányt a férfi ruha nélkül üldözte, a támadásnak a recepciós vetett véget azzal, hogy rendőrt hívott, de a lány akkor még nem merte elmondani, mi történt vele.

2015 vége óta a kislány már nem akart találkozni az apjával, aki ezért egyre gyakrabban zaklatta telefonon és interneten is, hét és fél hónap alatt több mint ötezerszer hívta fel. A férfi egy idő után nem tudta elérni, ezért a lánya nemi szervéről készült fényképet küldött a gyereke egyik unokatestvérének, aki megmutatta azt a lány édesanyjának. A gyerek csak ezután mert beszélni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik