Belföld

A Debreceni Egyetem egyik hallgatója kést rántott lakótársára, mert szerinte túl sokszor csörgött az ébresztőórája

ébresztőóra (óra, vekker, )
ébresztőóra (óra, vekker, )

Egy vekker miatt rántott kést társára a Debreceni Egyetem hallgatója, írja a dehir.hu.

A rendőrségen a vita sértettje tett bejelentést. A fiatal férfi elmondása szerint szóváltásba keveredett a Debreceni Egyetem egyik kollégiumának szobájában. A Dehir úgy tudja, a balhé két egyetemista fiú között tört ki és az okozta, hogy egyikőjük ébresztőórája a kívánatosnál többször szólalt meg és aki még aludni szeretett volna, ezt igencsak zokon vette.

Annyira összevesztek, hogy egyikük kést rántott és azzal könnyű sérüléseket okozott lakótársának. A feltételezett elkövetőt a rendőrök a városi rendőrkapitányságra kihallgatásra bevitték. A Debreceni Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást. Ezért a Büntető törvénykönyv szerint akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A Debreceni Egyetem az esettel kapcsolatban közleményt adott ki. Ebben közölték, hogy a két kollégista tettlegességig fajuló vitája a Debreceni Egyetem-Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kossuth Lajos III-as kollégiumban zajlott le, és megerősítették információnkat, hogy a balhé az ébresztőóra miatt tört ki. A közlemény rámutat, az ügyet a Debreceni Egyetem a rendőrséggel együttműködve vizsgálja.

„Az egyik hallgató kollégiumi jogviszonyát a kollégiumi vezetés – a házirend szerint – azonnali hatállyal megszüntette”, zárul az egyetem közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik