Belföld

50 ezres bírság – Tarlós bekeményít

Tarlos-Istvan(960x640)(6).jpg (Tarlós István)
Tarlos-Istvan(960x640)(6).jpg (Tarlós István)
A főpolgármester változtatná a közterület-felügyeletek szellemiségén az autósok bírságolását érintően.

A TV2 Mokka című műsorában a térfigyelő kamerás büntetések ügyében Tarlós István újfent problémának nevezte, hogy a közterület-felügyelők következetesen és a jelek szerint visszatérően szabálytalanul büntetnek. A büntetés akkor lenne szabályos, ha a helyszínen lenne, ott szabná ki a büntetést. A legtöbbször azonban egy szobában ülve, felvétel alapján büntetnek, ami szabálytalan.

Próbál beavatkozni, ha igaz, hogy Budapest egy város, és minden kerületben ő a főpolgármester.

A kerületi közterület-felügyeletek jelenleg még teljesen önállóak és eléggé dezorganizáltan működnek. Neki az a véleménye,

hogy a szellemiségüket is, és a helyzetüket is érdemes volna felülvizsgálni.

A közterület-felügyeletet ugyanis nem arra találták ki, hogy az autósokat üldözve szabályos

pénzbehajtásnak látszó akciókat bonyolítsanak le.

Tarlós régóta “rossz szemmel” nézi, hogy óvodáknál, iskoláknál reggel és délután megjelennek a kerületi közterület-felügyelők és “kényszerhelyzetben lévő” szülőket büntetnek. Azt is túlzónak tartja, hogy 50 ezer forintra büntetnek autósokat egyes szabályszegések miatt.

Módosítást kezdeményez a rendőrségnél és a belügyminiszternél a közterület-felügyeletről, mert nagyon nagy az elégedetlenség ezekben az ügyekben.

Nem az autósok üldözése és a pénzbeszedés az egyetlen feladata a közterület-felügyeleteknek – tette hozzá Tarlós István, aki utánanéz, hogy a közterület-felügyelők érdekeltek-e a minél több bírság beszedésében, mert ha igen, azon változtatni kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik