AppleMark
Belföld

Semjén szerint az ellenzéknek a 2018-as választás igazi tétje a puszta megmaradás

24.hu
24.hu

2017. 03. 24. 06:28

Korábban a témában:

A miniszterelnök-helyettes egyszerűbbé tenné a levélszavazást és a kedvezményes honosítást. Semjén Zsolt a Magyar Időknek adott interjúban arról is beszélt, hogy

brutális választási kampányra számít, ugyanakkor szerinte sem a “káoszos balliberális oldal”, sem a Jobbik nem tekinthető reális kihívónak.

Semjén Zsolt közölte: a honosítást Magyarország leghatékonyabb eszközének tartotta a határon túli magyarság asszimilációjával szemben, amelynek tekintélyét azonban éppen ezért a magyarok beolvasztására törekvő utódállamok titkosszolgálati eszközökkel, például dezinformálással próbálják aláásni.

Ezen dezinformációk közé sorolta azt a hírt, hogy Roman Naszirov, az ukrán pénzügyi felügyelet vesztegetéssel vádolt egykori vezetője magyar állampolgár lenne.

Csak a miheztartás végett mondom, hogy ellenséges titkosszolgálattal való tudatos együttműködés magyar nemzeti célokkal szemben: hazaárulás

– jelentette ki.

Eddig 940 ezren kaptak állampolgárságot, többségük a Kárpát-medence lakójaként, 110 ezren azonban a diaszpórából kérték azt.

A politikus hazugságnak nevezte az esetleges visszaélésekről szóló híreket is. Elmondta: a szigorú ellenőrzés eredményeként eddig 32 ezer kérvényt utasítottak el – főleg Ukrajnából -, a büntetőeljárásig fajuló ötvenöt ügyet pedig elenyésző számúnak tartja. A rendszert inkább túlzottan szigorú – tette hozzá -, ezért például a nyelvtudást illetően enyhítene a szabályokon.

Semjén Zsolt arról is beszámolt, hogy biztonsági megfontolásokból túl komplikált szabályok születtek a levélszavazásra, ezért kezdeményezik ezek orvoslását egy törvénymódosításban.

A lex Heinekenről szólva úgy fogalmazott:

ha minimális nemzeti érzék lenne a baloldalban, akkor megértené, hogy ez az ügy nem a kormányról szól, hanem a székelység megmaradási küzdelméről.

Úgy folytatta:

abszurd, ahogy a balliberálisok azért sipítoznak, mert meg akarjuk tiltani, hogy önkényuralmi jelképeket – például horogkeresztet – anyagi haszonszerzés céljából fel lehessen használni kereskedelmi termékeknél. Különben igaz, ami igaz, ezt már eleve be kellett volna emelnünk az önkényuralmi jelképek tilalmáról szóló törvénybe, ha hibáztunk, az az volt, hogy ezt nem tettük meg akkor.

A miniszterelnök-helyettes ősztől “eksztatikussá váló” kampányra számít. Szerinte az teszi majd brutálissá a választás előtti versengést, hogy az ellenzéknek a 2018-as választás igazi tétje a puszta megmaradás.

Mivel reális, életképes alternatív programjuk nincs, kétségbeesésükben csak a gyalázkodás marad. Főleg, ha ehhez külföldről megrendelést és muníciót kapnak

– vélekedett.

A Fidesz-KDNP-nek szerinte a kampányban elsősorban azt kell hangsúlyoznia: milyen veszélyektől kell megvédeni az országot, de meg kell védenie a kormányzás eredményeit is.

(MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BERLIN, GERMANY - MAY 03:  Abdulrahman Mohamed, a Syrian refugee, carries pieces of furniture as he helps a friend move out of a shelter for refugees and migrants in Marienfelde district to an apartment in the city as other shelter residents walk past on May 3, 2017 in Berlin, Germany. The shelter currently houses approximately 450 people, the majority of whom are still waiting for their asylum applications to be processed. Most of the residents come from countries including Syria, Iraq, Afghanistan and Iran, as well as Lebanon, Turkey and Chechnya, and half of them are under 18, as the shelter only admits families. Most of the children go to local schools and German has become their common language. Germany took in over one million refugees and migrants between 2015 and 2016.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.