Belföld

Másodfokon is elítélték a Népszabadság volt főszerkesztőjét

1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélték Murányi Marcellt.

Részben súlyosabb büntetést kapott az egykori Népszabadság volt főszerkesztője, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádoltak – írja a Velvet. 2015. március 30-án elsodort egy kerékpárost, aki egy hónappal később a kórházban meghalt.

Murányi Marcellt ezután lemondott a posztjáról, a Fővárosi Törvényszék tavaly májusban első fokon halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt egy év nyolc hónap fogházra ítélte, két évre felfüggesztve. Két évre a vezetéstől is eltiltották. A segítségnyújtás elmulasztása alól bizonyítottság hiányában felmentették.

A másodfokon eljáró bíróság helybenhagyta a korábbi felfüggesztett fogházbüntetést, de a vezetéstől már 2 év 6 hónapra tiltották el, mivel a volt főszerkesztő többször is súlyosan megszegte a KRESZ szabályait, ami végül a balesethez vezetett. A segítségnyújtás elmulasztása alól Murányit ezúttal is felmentették, ő pedig az utolsó szó jogán azt mondta, hogy

rettentően sajnálja.

Ezt mondta az első tárgyaláson is. Murányi Marcell a balesetet elismerte, de mindvégig tagadta a segítségnyújtás elmulasztását. A volt főszerkesztő korábban azt mondta, csak egy furcsa hangot hallott, otthon vette észre a karcolást a kocsiján. Ezután ment vissza, a rendőrök akkor már helyszíneltek. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik