Belföld

Ha a tavaszt egy nappal kellene jellemezni, akkor az a mai lenne

Pénteken a fátyolfelhők mellett nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett mindenütt több órás napsütésre készülhetünk – írja a kiderül.hu.

Délután északkeleten azonban erőteljesebb lehet a felhőképződés, és záporok, esetleg zivatar is kialakulhat. A szél fokozatosan északira, északkeletire fordul, este az Alföld északi részén és a Zemplénben viharos-közeli lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. A Dunántúlon lehet több a gomoly, és ott lesz a kevesebb napsütés. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti, északi szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.

Vasárnap átmenetileg erősen megnövekszik, majd gyorsan csökken a felhőzet, és felhőátvonulások várhatók. Északon helyenként, délen több helyen várható eső, zápor. Az északkeleti, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik