Belföld

Teljes homály, mi van ezzel a gyulaházi űrközponttal

Megírtuk, három milliárd forintért űrközpont épül Gyulaházán, helyszíni riportunkat itt olvashatja el. Szóval 3 milliárd forint lesz ez a Space-központ, de az önkormányzat szerint még megvalósíthatósági tanulmány sincs. Lázár János korábban azt mondta, bármilyen beruházásról csak azután dönt a kormány, ha arról megvalósíthatósági tanulmány is készül, írja a Hírtv.

Egyelőre nem csak hatástanulmány nincs, de más a fejlesztéssel kapcsolatos dokumentációt sem tudott küldeni a lapnak  Bardi Béla polgármester, sőt a pontos számokról sincs tudomása senkinek.

Pedig utóbbiról Lázár azt mondta, ha kell, pontosan el fogja mondani, hogy „a pályázó mit vállalt”. Pályázat egyébként nem is volt, ezért nem is világos Lázár milyen dokumentumokról beszél korábban.

Bardi Béla azt is elmondta:

Tekintettel arra, hogy a Gyulaháza Space Központ, az egy élménykínálat lesz a sok közül, természetesen szó sincs 3 milliárd forint összegű támogatásról, s jelenleg még arról sincs hivatalosan tudomásunk, hogy a tervezett 3 milliárdból a gyulaházi fejlesztésekhez milyen összeggel kalkulálhatunk.

Vagyis ez a három milliárd ez nem csak az űrközpontra megy majd, sőt, egyelőre ez csak egy ígéret a kormány részéről. Nem hivatalos árajánlat viszont már érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik