Belföld

Nem érdekli a kormányt a sportcsillag csillaga

Újabb csörte a kardvívó világbajnok és a kormány között.

Kovács Tamás olimpiai bronzérmes, világbajnok vívó szerdán jelezte: visszaadja a Munka Érdemrend Arany fokozatú kitüntetését, így tiltakozik az ellen, hogy a kormány büntetné a Heinekent, mert sörén vörös csillag, önkényuralmi jelkép, van. A csillagos elismerést a szöuli sikeres olimpia után kapta, de nem akar kockáztatni, nem szeretne két év börtönt kapni.

Védés, visszaszúrás

A történet folytatódott. Közösségi oldalán a legendás sportoló közzétette, mit válaszolt neki Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese jelezte, levele nem az olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívónak szól, mert Kovács Tamás számtalan asszójában igazolta a bátorságát, amire azonban nincs szükség egy demokráciában ahhoz, hogy valaki visszaadjon egy kitüntetést. Bátorság egy diktatúra kitüntetésének visszautasításához kell – írta Csepreghy, hozzátéve, hogy a Munka Érdemrend, mint díj a kormány szemében semmilyen értéket nem képvisel, visszaküldése ezért felesleges.

Hárítás, tus

A kardvívó világbajnok is válaszolt a miniszterhelyettesnek. Jelezte, iróniának szánta, amikor a Heineken vörös csillaga kapcsán arra célzott, nem szeretne börtönt kapni egy vörös csillagos állami kitüntetés miatt.

Számára, mint nemzeti érzelmű embernek, érthetetlen és nevetséges  a Csiki sör körüli mizéria.

Annál jóval fontosabbnak tartaná a valódi rendszerváltást, az ügynökakták nyilvánosságát, a kommunista rendszer bűnöseinek megbüntetését.

Kovács Tamás, nagyon sok százezer magyarral együtt, úgy látja, nem 27 év után kell felfedezni a vörös csillagot a 200 éves Heineken sörein. Egyetért azzal, ha segítik a Csíki sört, de szerinte a világhírű termék nevetséges megtámadásánál jobb megoldás lenne, ha azt a magyar állam megvenné, anyagilag támogatná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik