Belföld

Megfojtotta, majd elásta felesége holttestét Mocsánál – elítélhetik

Ítélet várható annak a férfinak az ügyében, aki vád szerint megfojtotta feleségét majd elásta a holttestét Mocsánál, egy szántóföldön még 2015 novemberében. Másodfokon a Győri Ítélőtábla dönt, nem jogerősen a férj tíz év börtönt kapott emberölés bűntette miatt a Tatabányai Törvényszéken. A bíróság emellett úgy határozott, hogy a férfi legkorábban azután szabadulhat, hogy letöltötte büntetése kétharmadát.

A brutális bűncselekményre tavaly január elején derült fény. Akkor annyit lehetett tudni, hogy a holttestre egy férfi talált rá Mocsa közelében még december 30-án. Az áldozatot másnap azonosították, kiderült, a nőt a Győri Rendőrkapitányság kereste eltűntként. A nyomozók feltérképezték az utolsó napjait, életvitelét, így jutottak el egy 45 éves férfihoz – az asszony férjéhez – akit kihallgatása után őrizetbe is vettek. Mint kiderült, a férfi autózott feleségével, majd megfojtotta, holttestét pedig a mocsai elágazástól csaknem másfél kilométerre lévő szántóföldön hantolta el, majd jelentette a nő eltűnését.

A vádemeléskor, tavaly augusztusban újabb részletekre derült fény. Korábbi sajtóértesülések szerint a férfi azért ölt, mert felesége el akarta hagyni. Ezt az ügyészség közleményében is. Eszerint a nő novembert 14-én este közölte párjával, hogy nem akar többé vele élni. Aznap együtt jöttek el győri munkahelyükről – ahol már napközben is veszekedtek – és a vita parkolóban, majd a kocsiban is folytatódott. A férfi kérlelte az asszonyt, hogy ne hagyja el, de hiába.

A férj félreállt, de tovább kiabáltak. Végül nekirontott a nőnek: arcon és fejen ütötte, majd megfojtotta. Ezután a csomagtartóba tette a holttestet, Komáromban vett egy ásót, végül pedig keresett egy alsóbbrendű út mellett lévő területet, és elásta. Kiderült az is, milyen mesét talált ki: azt mondta, hogy felesége külföldre ment, de nem tudja, hogy hová.

gyilkosság tatatbányán
Fotó: Sebestyén;K.-E. MRFK

A törvényszék döntése azért nem emelkedett jogerőre, mert az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik