Belföld

Hosszabbított nyitva tartás lesz az áruházláncoknál nagypéntek előtt és után

A nagypénteki munkaszünet miatt a kiskereskedelmi áruházláncok többsége, így a Tesco, a SPAR, az Auchan és a Penny Market is a húsvét előtti csütörtökön és nagyszombaton több műszakban, meghosszabbított nyitvatartással készül az ünnepre – mondta a Világgazdaságnak a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke.

Sáling József hozzátette: karácsonykor több bolthálózat 30-40 százalékos napi forgalomrekordot ért el, jelentős részük húsvétkor is legalább 15-20 százalékos napi bevételtöbbletben bízik.

Sáling szerint az élelmiszeripari láncoknak az okozhat leginkább nehézséget, hogy nagyszombaton ne legyen friss áruból készlethiány, hiszen a nagypéntek a beszállítóknak ugyanúgy munkaszüneti nap.

A pékáruknál és a tejtermékeknél a saját gyártású termékek mennyiségének növelésével kiküszöbölhető, hogy üresen álljanak a polcok, a húspultokban viszont hiánycikk lehet a csirke, ha nem sikerül kellően hatékonyan együttműködni a szállítókkal.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára arra számít, hogy nemcsak az ünnep előtti csütörtökön, hanem már szerdán is érzékelhetően nagyobb lesz a tömeg az áruházakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik