Belföld

Eltűnt zuglói képviselő: újabb embereket hallgattak ki

Tovább folyik a rendőrségi meghallgatás az eltűnt Sápi Attila ügyében, írja az ATV. Bitskey Bence, a baloldal közös zuglói jelöltje a lapnak azt mondta, megkereste a rendőrség, hogy másokkal együtt szerepel egy önkormányzati híváslistán, ezért ki szeretnék kérdezni.

Furcsállja, hogy mindez pont egy hónappal az időközi előtt történik, ráadásul pont a balos jelöltet keresték először. Az ügy 14 hónapja húzódik, a jelölt meg is kérdezte a rendőröket, hova a nagy sietség ezért. Azt válaszolta a BRFK, hogy azon az osztályon, ahonnan keresik, nagyjából egy hónapja landolt az ügy, és csak most jutottak el a meghallgatásokig.

Az ATV-nek pedig a BRFK Kommunikációs Osztályán azt mondták, nem bűnügyi nyomozás van folyamatban, hanem a 2016. január 11-e óta zajló körözés nem zárult még le, és ennek részeként, az adatgyűjtési szakaszban meghallgatások zajlanak. Arra nem válaszoltak, hogy miért 14 hónappal az eljárás megkezdése után álltak neki meghallgatni a zuglói képviselőket.

Zuglóban április 23-án tartanak időközi választást. A választás tétje nagy, Sápi eltűnéséig 9-9 volt az ellenzéki – kormányoldal arány, ez most borulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik