Belföld

A Szent János Kórházban akkora az orvoshiány, hogy az áprilisi ügyeleti beosztást se tudják megírni

Annak ellenére, hogy több, másik kórházban dolgozó rezidens is felajánlotta, hogy segítséget nyújt a fővárosi Szent János Kórháznak a felnőttsebészeti ügyeletek ellátásában, az intézmény elutasította a külsős orvosokat, pedig áprilistól még nincs kész ügyeleti beosztás – tudta meg a Magyar Nemzet.

Megírtuk, sorra mondanak fel a rezidensek a Szent János Kórház felnőttsebészeti osztályán.

Döntésüket azzal indokolták, hogy

  • nem operálhattak eleget,
  • a műtétek nagy részét a hálapénz miatt a főorvosok végezték,
  • áldatlan állapotok uralkodnak a kórházban,
  • és alacsony a bérezés.

A lap azt írja, bár a kirobbant botrány után több orvos is úgy érezte, vállalná a pluszmunkát a betegek érdekében, és ezt szóban jelezték is, ettől a kórház elzárkózott, mert információik szerint az intézményen belül akarják rendezni a problémát.

Állítólag más osztályokról irányítanának át rezidenseket a 24 órás sebészeti ügyeletbe, hogy biztosítva legyen az ellátás. Az üres helyeket várhatóan olyan rezidensekkel töltik fel, akik egyébként nem a felnőttsebészeten dolgoznának.

Azok a sebészek egyébként, akik jelenleg is a János-kórházban dolgoznak, már januárban jelezték a vezetőségnek, hogy nagyon sokat kell ügyelniük a felmondások miatt, de megoldás még nem született. Az orvosok korábban két hetet adtak a kórháznak a helyzet rendezésére; ez letelt, de úgy látszik, még mindig nincs tartós, hosszú távú megoldás.

A kórház sebészeti osztályát jelenleg egy 68 éves főorvos irányítja, miközben hivatalosan osztályt csupán 65 éves korig lehetne vezetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik