Belföld

Körözi a rendőrség a volt mindszenti jegyzőt

Csalással vádolják, de nem ment el a bírósági tárgyalásokra.

Csalás miatt körözik a volt mindszenti jegyzőt, Hevesi Tamást. Nem ment el a tárgyalásokra, így a bíróság elrendelte letartóztatását, de hiába keresik a rendőrök a lakóhelyén – írja a Délmagyarország.

Az ügyészség szerint Hevesi – aki önkormányzati képviselő és polgármesterjelölt is volt korábban – a tulajdonos tudta nélkül szervezte meg egy mindszenti ház eladását 2011-ben, amihez egy már elhunyt ügyvédtől származó okiratot használt fel, és meghamisította a tulajdonos aláírását.

Emellett a vádirat szerint 2010 és 2013 között több embertől kölcsönkért összesen 9,4 millió forintot, több esetben arra hivatkozva, hogy az általa elnökölt mindszenti sportegyesület nyert egy pályázaton, amihez önerőt kell igazolni. Azzal is vádolják, hogy az egyesület számlájáról 2,1 millió forintot vett fel, amivel nem számolt el.

Hevesit korábban azért is bírálták, mert az internetre olyan fotót töltött fel magáról, amelyen a dachaui koncentrációs tábor kemencéjének támaszkodva, keresztbe tett lábbal, két kézzel fogja a nyitott vasajtókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik