Belföld

Hetekig vizsgálják, mi okozta a tüzet az etyeki filmstúdióban

Egyelőre sem a tűz okát, sem a pontos anyagi kárt nem ismerik.

Megkezdte a tűzvizsgálati eljárást a katasztrófavédelem a Korda Filmstúdióban, ahol kedden kigyulladt az egyik csarnok. Az eljárás hivatalosan 35 napig tart, de az eset összetettsége és más szakértők bevonása miatt akár még hosszabb is lehet – közölte az MTI-vel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Most a tűz keletkezési helyének meghatározására koncentrálnak. Az anyag- és díszletmaradványok bontása után derülhet fény az okokra.  A tűz keletkezésekor a műteremben tartózkodókat, egyéb tanúkat folyamatosan meghallgatják, elemzik a különböző fotókat, a biztonsági kamera felvételeit. Farkas-Bozsik Gábor azt mondta: a tűzben az épület vélhetően nem károsodott annyira, hogy el kelljen bontani, de a végső szót a statikusok mondják ki. A csarnok belső felújítására biztosan szükség lesz.

Kresmery Dániel, a Korda Filmstúdió produkciós vezetője azt mondta, a hivatalos vizsgálatok végéig nem nyilatkoznak. Az anyagi kár mértékét sem ismerik, annak felmérése most kezdődött el. Az elmúlt napokban a Robin Hood-filmet forgatták a műteremben, annak díszletei voltak a csarnokban. A tűz keletkezésekor, reggel fél kilenckor nem forgattak. A produkció képviselője korábban közölte, ők is igyekeznek felmérni a károkat. fadíszletek, kellékek és festékanyagok lángoltak.

A műteremben a tűz keletkezésekor 27 ember volt, mindannyian biztonságos helyre menekültek. Az oltási munka tizenegy órán át tartott, a tűzoltók megfeszített munkájának eredményeként más épületben nem keletkezett kár, a csarnok tetőszerkezete a folyamatos hűtés miatt nem omlott be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik