Belföld

Gyerekeket rabolt ki Budapesten, tizenkét évet kapott

Tizenkét év fegyházbüntetést kapott az a 29 éves – többszörös visszaesőnek számító – férfi, aki tavaly márciusban, egyetlen nap alatt több embert kirabolt, köztük gyerekeket. A döntés nem jogerős – tájékoztatott szerdán a Fővárosi Főügyészség.

Egy X. kerületi gyorsétterem mosdójában két kiskorút szólított meg azzal az ürüggyel, hogy a lánytestvérét kirabolták és hasonlítanak az elkövetőkre. Felszólította őket, hogy menjenek ki vele az étterem parkolójába, ahol a testvére megnézi, valóban ők támadtak-e rá korábban. A gyerekek nem mertek ellenkezni, követték a vádlottat, akinek a felszólítására később mindketten átadták a mobiltelefonjukat. A férfi egyikük zsebeit is kiforgatta és elvitte a pénzt, amit azokban talált, több ezer forintot.

Ezután egy XIII. kerületi benzinkúton az egyik alkalmazottól rabolt különböző értékeket, illetve a kasszában lévő készpénzt, miután a zsebében tartott késsel megfenyegette, illetve közölte vele, hogy fegyver is van nála

De még ekkor sem állt le, további három további bűncselekményt követett el, mindegyiket Budapest XIV. kerületében. Kiszemeltjeitől jellemzően mobiltelefont és pénzt vett el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik