Belföld

“Apa fütyije nagy lesz és megkeményedik” – írja egy elsősöknek szánt kifestőkönyv

Ahhoz, hogy az apa és az anya magocskái találkozzanak, nagyon kell szeretniük egymást. Mikor nagyon-nagyok közel kerülnek egymáshoz, és csókolóznak, apa fütyije nagy lesz és megkeményedik. Anya pedig várja, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz” – szól az egyik kendőzetlen ábra fölött a magyarázó szöveg. A feladat pedig, hogy „színezd ki a rajzot, s beszélgessetek otthon róla a szüleiddel”.

– ez az idézet a „Napközis házi feladat” első osztályosoknak (!) szóló kifestőjében található, írja a hvg.hu.

A Regnobooks Budapest kiadó sorozata házi feladatokat nyújt az általános iskola 1., 2., 3., 4. osztályos tanulói számára. A keddtől az újságosoknál megvásárolható napközis változat elsősöknek tartalmaz három témakörben – Színszámozó, Labirintusok könyve, Nem a gólya.. címmel – kifestőket.

Az utóbbi kiadványból, amit a CBA-ban is be lehet szerezni, megdöbbentő szexuális felvilágosítást kapnak a gyerekek.

A kiadó azt írja, hogy a Nem a gólya… rész az egyik legkényesebb témába vág bele: hogyan is születik a gyerek.
Nem próbálunk mélyrehatóan elemezni, hanem játékosan, érdekesen, röviden, de mégis érthetően magyarázzuk ezt el ennek a korosztálynak.
A lap azt írja, a füzet egy dán író-pszichoterapeuta, Per Holm Knudsen 1975-ös kiadványa alapján készült, a sorozat kiadója pedig egy Brooklynban élő magyar férfihoz, Homonnai Zoltánhoz köthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik