Belföld

Több mint harminc tűzoltó küzd a lángokkal az etyeki filmstúdiónál

Továbbra is minden oldalról oltják a tűzoltók az Etyeken kigyulladt csarnoképületet. A hőtől eldeformálódott tetőszerkezetet két magasból mentő tűzoltójárműről hűtik, valamint egy mobil vízágyút is bevetnek az egységek. Az oltási munkálatokat a Fehérvárról érkező katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezeti.

Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a megyei megyei katasztrófavédelmi szóvivő a 24.hu kérdésre elmondta, hogy Érdről, Bicskéről, Törökbálintról érkeztek egységek, az oltásban körülbelül 30-35 tűzoltó vesz részt.

Az oltás egyelőre kívülről zajlik. A tűz a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem terjedt át az csarnokon kívülre. Az épület füsttel telítődött.

Ahogy arról beszámoltunk, reggel csaptak fel a lángok a Korda Filmstúdió egyik, körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában. Az eddigi információk szerint nem sérült meg senki, a területet több tucatnyian hagyták el.

UPDATE: a tűzoltóegységek két darab mobil vízágyúval már belülről is oltják az izzó berendezést és a belső hőszigetelést. A sűrű füst miatt nem tudnak mélyebben behatolni az épületbe, de a hőkamera képe szerint már csak foltokban ég tűz, továbbá a falak belső szigetelése is izzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik