Belföld

„Nem az édesanyámat találták meg, keressétek tovább”

Nem az eltűnt győri újságíró, Harcsás Judit holttestét találták meg délután a rendőrök, ezért a fia azt kéri, keressék tovább az édesanyját.

A rendőrség ma délután egy időre felfüggesztette az eltűnt győri újságíró utáni kutatást, mert a likócsi városrészen egy holttestre bukkantak. Azonnal megkezdték az azonosítást, és gyorsan kiderült, hogy egy több hónapja halott férfi holtestét találták meg. A keresés tehát tovább folytatódik.

A délután másik híre az volt, hogy egy kisfiú állítólag látta Harcsás Juditot a belvárosi Baross-hídon. Az újságírónő nyaranta a gyerekeknek szervezett médiatábort, amin ez a fiú is részt vett, jól ismerte tehát a tábor vezetőjét. Ez az állítólagos nyom azonban egyelőre nem vezetett eredményre.

Harcsás Judittal pénteken este sok kollégája találkozott a győri Esterházy palotában, ahol médiadíjakat adtak át az újságíróknak. Kollégáját, Szük Ödönt, a Kisalföld fotóriporterét is kitüntették, mindenekelőtt ezért ment el a rendezvényre. Ott többeknek is elmondta, hogy régóta nem tud aludni, orvoshoz készül. Úgy tudjuk, szombaton járt is a kórházban. Vasárnap este hat óra körül egyik kolléganője telefonon érdeklődött tőle, akkor egyetlen szóval sem utalt arra, hogy esetleg öngyilkosságra készülne.

Nem sokkal később azonban eltűnt, telefonját, papírjait, téli kabátját is otthon hagyta. Felnőtt fia barátai segítségével már vasárnap éjszaka elkezdte keresni, másnap már nagyon sokan csatlakoztak hozzájuk, és átfésülték azokat a helyeket, amelyeket ismerhetett, ahol a szociálisan rászoruló embereket segítette.

Harcsás Juditot egyébként sokan ismerik a városban. A szegények, a fedél nélküliek, a társadalom perifériájára szorultak gyámolítója volt, több könyvet is írt róluk. Ha bárkinek olyan ruhája, bútora volt, amit nem akart tovább használni, szinte mindig őt kérte meg közvetítőnek. Judit tudta, hol a legnagyobb a hiány, hol a Vöröskeresztnek, hol a Máltai Szeretetszolgálatnak, hol a Segítőháznak, vagy éppen az anyás csecsemőotthonnak juttatta el az adományokat.

Értette a kiszolgáltatott emberek világát, riportjaiban legtöbbször az ő drámáikat írta meg. Sok helyen dolgozott, a Magyar Rádió már teljesen megszűnt győri stúdiójában, a Kisalföld, illetve a Győr Plusz szerkesztőségében. Jelenleg egy Győr környéki iskola tanára, e mellett azonban folyamatosan küldött cikkeket a Kisalföld hétvégi, győri mellékletének és női rovatának is.

A rendőrség országos körözést rendelt el. A civilek egy zárt körű Facebook-csoportban szerveződnek. Kedden este hét órakor az egyetem parkolójában gyülekeznek, nagy teljesítményű lámpákkal felszerelve az este és az éjszaka folyamán újabb területeket fésülnek át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik