Belföld

Mutatjuk az új hungarikumokat

A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte

az Egri Bikavért,

Fotó: MTI

a Kodály-módszert,

Fotó: MTI

a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat,

Fotó: MTI

valamint a tiszai halászlét.

Fotó: MTI

A Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült.

Az egri várban, borászok részvételével tartott sajtótájékoztatón taps fogadta, amikor Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter bejelentette: hungarikummá vált a világszerte ismert vörösbor, az Egri Bikavér.

A tárcavezető felidézte, hogy 81 éve ugyanezen a napon jött létre az Egri Borvidék, mint jogilag önálló bortermő terület Darányi Ignác földművelésügyi miniszter döntése alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik