Belföld

Fémkereső kapukat, detektorokat és robbanószer-érzékelőket vesz a rendőrség a vizes vb-re

Három fémkereső kaput és három kézi fémkereső detektort vásárol a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a 2017-es budapesti vizes vb-re – derül ki az EU-s Közbeszerzési Értesítőből. A fémkereső eszközöket a Z&Z Biztonságtechnika Kft.-től szerzik be 3 millió 150 ezer forintért. Az eredetileg becsült ár 2 millió 763 ezer forint volt, a szerződést március 1-jén írták alá.

A közbeszerzést a sürgőssgégre való tekintettel ezúttal is hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban bonyolították le, a Z&Z Biztonságtechnika Kft. volt az egyetlen ajánlattevő.

A BRFK öszesen 44 millió 484 ezer forintért vásárol robbanóanyag-detektorokat és veszélyes anyag ok kimutatására alkalmas gyors analizátorokat, előbbiből négy, utóbbiból két darabot. A szállító CBRN Magyarország Kft. is hirdetmény nélküli eljárásban szerezte meg a szerződést, amit szintén március 1-jén írtak alá.

Legutóbb arról írtunk, hogy a vizes világbajnokság hivatalnoki formaruhái fejenként 227 ezer forintot visznek el, a Roland Divatház Zrt. kicsit több, mint 211 millió forintért vitte el a megbízást. A média elszállásolása a jelenlegi állás szerint 225.7 millió forintot emészt fel.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik