Belföld

Életveszélyesen megsebesített egy turistát egy rabló a Keletinél

A két Fülöp-szigeteki férfi 2016. május 9-én érkezett Budapestre, ahonnan Prágába terveztek továbbutazni. A vonat már másnap hajnalban indult a Keleti pályaudvarról, ezért úgy döntöttek, hogy nem vesznek ki szállást, hanem inkább a pályaudvar közelében töltik el az éjszakát, és várják meg a vonat indulását. Egy VII. kerületi pékségnél várakoztak, a fedett teraszon. Egyikük vállalta, hogy ébren marad és vigyáz a csomagokra, így társa aludhatott. A vádlott kora hajnali órákban az utcán sétált, amikor meglátta a a teraszon pihenő két külföldit, odament hozzájuk és megpróbált az ébren lévő férfival szóba elegyedni, de ő nem akart beszélgetni. A támadó kihasználta, hogy kiszemeltje fáradt, ezért lankadt a figyelme, ezért felkapta a mellette lévő utazótáskát – benne körülbelül 500 ezer forintot érő holmival – majd elfutott. A férfi utánarohant és dulakodni kezdtek.

Ekkor a támadó nagy erővel ellökte, a férfi pedig elesett és beütötte a fejét a betonba. A mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A Fővárosi Főügyészségtől kedden közölte, a támadóval szemben végrehajtandó fegyházbüntetést indítványoztak annak lehetősége nélkül, hogy feltételesen szabadlábra bocsássák. Ezúttal életveszélyt okozó testi sértéssel és rablással vádolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik