Belföld

Törvénysértő a köztévé lúgos támadós riportja

Szél Bernadett nem nem engedné adásba a támadót mentegető riportot.

Az LMP társelnöke felszólította a Duna Tv vezetőjét, hogy azonnal vetesse le a volt barátnőjét lúggal megcsonkító, másodfokon kilenc év börtönre ítélt orvossal készült riportot. Szél Bernadett Facebook-oldalán azt írta, ha adásba kerül a törvénysértő riport, a Médiahatósághoz fordul, mert már a beharangozóból is nyilvánvaló a bűncselekmény egyoldalú bemutatásának célja, az elkövető mentegetése, az általa elkövetett erőszak relativizálása és a közvélemény befolyásolása.

A Lehet Más a Politika elfogadhatatlannak tartja, hogy a köztévé teret adjon egy másodfokon elítélt erőszakoló nyilvánosság előtti mentegetőzésének. A riport beharangozója nem hagy kétséget afelől, hogy a köztévé az elkövető – aki nem mellesleg Mikola István államtitkár unokaöccse – mosdatásához akar asszisztálni – írta az ellenzéki politikus.

Ha a Duna Tv nem veszi le a riportot műsoráról törvényt sért.

Megsérti az áldozat, a szexuális erőszak áldozatainak emberi méltóságát, ami ellentétes a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvénnyel és a hamarosan ratifikálásra kerülő Isztambuli Egyezmény médiára vonatkozó rendelkezéseivel is.

Az LMP közleményét a távirati iroda nem adta ki, mondván, sérti a közmédia jó hírnevét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik