Videó

Szentendrei úti baleset: “Sokáig csak kicsöngött a 112”

Rács mögé kerül a Szentendrei úti halálos baleset okozója. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak azt mondta, hogy a szökés, az elrejtőzés veszélye miatt indítványozták a férfi előzetes letartóztatását. Ami ennél is beszédesebb, a szóvivő hozzátettre, hogy

a nyomozás kezdeti szakaszában olyan bizonyítékokat szükséges beszerezni és olyan körülményeket kell tisztázni, amelyek akár a bűncselekmény minősítésén is változtathatnak, esetleg súlyosbíthatják azt. Ezért fennáll a bizonyítás megnehezítésének veszélye.

Ez pedig nem nagyon jelenthet mást, – ahogy azt a 24.hu elsőként megírta – mint azt, hogy a sofőr ittas, vagy kábítószeres állapotban volt. Ellene jelenleg halált okozó közúti baleset okozása miatt folyik az eljárás.

A tragédia szombatra virradó éjszaka, éjjel negyed 2 körül történt. A kocsi a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint hátulról rohant bele nagy sebességgel a várakozó autóba, majd az ütközés erejétől mindkét jármű a pályatest között lévő betonoszlopnak, illetve lámpaoszlopnak csapódott. A balesetben két fiatalember vesztette életét, mindketten a helyszínen. Egyikük Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakozó.

Információnk szerint a sofőr fékezés nélkül hajtott bele a vétlen autóba. Az eddigi adatok szerint a férfi – aki egy jobb kormányos járművet vezetett – megközelítőleg 130 kilométer per órás sebességgel ütközött neki az ekkor körülbelül 30 másodperce a lámpánál – szabályosan – várakozó kocsi hátuljába

A 24.hu-nak nyilatkozó szekértő szerint az itt készült fotók alapján az is kijelenthető, hogy a tragédiában nem játszott szerepet, hogy még egy oszlopnak is nekiszorította a hátulról jövő autós a fiatalok kocsiját.

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik