Belföld

Kidobta a megerőszakolt nőt a négysávos miskolci útra – marad a kényszergyógykezelés

Fenntartotta a Miskolci Törvényszék az ideiglenes kényszergyógykezelését annak a férfinak, akit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette és más erőszakos bűncselekmények elkövetésével vádol az ügyészség. A bíróság megállapította, hogy

a vádlott a vádbeli cselekményt próbára bocsátás hatálya alatt követte el, tartani kell attól, hogy a jövőben hasonló jellegű agresszív megnyilvánulásai lehetnek, szabadlábra kerülése esetén újabb személy elleni, erőszakos bűncselekményt valósítana meg, ezért a kényszerintézkedés fenntartása indokolt.

A rendőrség tavaly decemberben közölte, hogy vádemelést javasolnak az ügyben. Akkor arról tájékoztattak, hogy a férfi még februrár 23-án, az éjszakai órákban támadt rá a 83 éves asszonyra Miskolcon, a Csabai kapuban. Megverte őt, és – ahogy fogalmaztak – szexuális erőszakot követett el rajta. Ezután kivitte a házból a magatehetetlen nyugdíjast és a ház előtti négysávos főúton hagyta őt.

A bíróság hétfői tájékoztatásában a bántalmazást említi csak, illetve, hogy

amiatt maradandó fogyatékosság is felmerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik