Belföld

Hűvös, szeles idővel ér véget a hét

Vasárnap a Dunántúlon, majd este a középső tájakon is több helyen alakulhat ki kisebb eső, zápor, kezdetben pedig északkeleten is előfordulhat még kevés csapadék. Keleten, északkeleten felszakadozik a felhőzet, hosszabb időre kisüt a nap. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 2-8, napközben 9-13 fok között alakul a hőmérséklet, írja az Időkép. 
Kettősfronti hatás várható.

Hétfőn északkeleten várható még gyenge csapadék, egy-egy zápor, az ország többi részén változóan, erősen felhős lesz az ég. Többfelé továbbra is élénk, erős lesz az északnyugati szél. Fokozódik a nappali felmelegedés, napközben 14 és 20 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Kedden a napos időben időnként felhők megjelenhetnek az égen, de csapadék nem valószínű. Helyenként élénk lehet déli-délnyugati szél. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre többfelé mérhetünk majd 20 fok fölötti értékeket.

Szerdán és csütörtökön is sokat fog sütni a nap, de gomolyfelhők is lesznek az égen, melyekből északon, északkeleten egy-egy futó zápor kialakulhat. Időnként továbbra is élénk lesz a déli-délnyugati szél. Délutánonként sokfelé emelkedik majd 20 fok fölé a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik