Belföld

Fiatalok haltak meg a Szentendrei úton – megrázó részletek

Fékezés nélkül hajtott bele a vétlen autóba a szombati hajnali Szentendrei úti baleset okozója. Az eddigi adatok szerint a sofőr – aki egy jobb kormányos járművet vezetett – megközelítőleg 130 kilométer per órás sebességgel ütközött neki az ekkor körülbelül 30 másodperce a lámpánál – szabályosan – várakozó kocsi hátuljába – értesült a 24.hu. Úgy tudjuk, tévesek azok a sajtóértesülések, amelyek szerint a vétkes autós valakivel versenyzett, erre az eddigi adatok szerint nem utal semmi.

Úgy értesültünk, a férfival szemben felmerült az ittasság gyanúja, de biztosat majd azután lehet tudni, ha elkészül a szakértői vélemény. A súlyos sérülésekkel kórházban fekvő sofőr – ahogy azt a rendőrség szombaton közölte – őrizetben van, és információnk szerint már sikerült kihallgatni.

Fotó: police.hu

A tragédia szombatra virradó éjszaka, éjjel negyed 2 körül történt. A kocsi a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint – ahogy azt fent írtuk – hátulról rohant bele nagy sebességgel a várakozó autóba, majd az ütközés erejétől mindkét jármű a pályatest között lévő betonoszlopnak, illetve lámpaoszlopnak csapódott.

A balesetben két fiatalember vesztette életét, mindketten a helyszínen. Egyikük Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakozó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik