Belföld

Vadai névsora: Rákosi, Kádár, Orbán

A DK szerint a titkos információgyűjtés újraszabályozása a rendszerváltás elárulása.

A Demokratikus Koalíció szerint a rendszerváltozás, a szabadság és a szolidaritás elárulása az a törvényjavaslat, amely alapján bűncselekmény gyanúja nélkül is bárkit meg lehetne figyelni. A Magyar Nemzet írt arról, hogy az igazságügyi tárca javaslata szerint bűncselekmény gyanúja sem kellene ahhoz, hogy valakit lehallgassanak, hogy titkos megfigyelés célpontjává váljon, vagy hogy tudta nélkül felbontsák és elolvassák a leveleit, távollétében átkutassák a lakását, kocsiját.

Vadai Ágnes, a párt alelnöke úgy fogalmazott:

Orbán Viktornak rendesen tele van a nadrágja, ha tízmillió magyart akar éjjel-nappal megfigyeltetni.

Az embereket csak ideig óráig lehet megfélemlíteni, de legkésőbb 2018-ban “vissza fogjuk venni az országunkat a Fidesztől”, akkor pedig azokat az állami vezetőket is felelősségre kell vonni, akik aktákat akarnak vezetni a magyaroktól – tette hozzá.

Vadai Ágnes szerint Rákosi Mátyás és Kádár János mellé kell tenni Orbán Viktort is, csak így teljes azoknak a névsora, akik hatalmuk megtartásáért a saját népüket megfigyeltették és megfigyeltetik.

Itt van az új III/III-asok kora.

A független képviselő egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a Terrorelhárítási Központ már most is bírói engedély nélkül végezhet megfigyelést, annak ellenére, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, ez ellentétes az emberi jogok európai egyezményével. Az új büntetőeljárási kódex szövegéből – egy gyakorló ügyvéd szerint – akár az is következhet, hogy ha valaki vesz egy autót, másnap titkos nyomozás indul ellene, hogy tisztázzák, törvényes forrásból származik-e az ára, és a Magyar Nemzet szerint jogosnak tűnhet az felvetés, hogy az új szabály tág teret ad a politikai indíttatású nyomozásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik