Lázár János sajtótájékoztatója
Belföld

Lázár zárójelbe tette az ügynökkérdést

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 03. 17. 12:06

Szerinte nem is az ügynöklista nyilvánossága a valódi kérdés.

Nem az ügynök-, hanem a megrendelői lista nyilvánosságra hozatala a valódi kérdés, azokat kell megismerni, akik a gaztetteket, a megtorlást elrendelték , végrehajtották. Ezt mondta Lázár János Hódmezővásárhelyen.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az Emlékpont “Kádár-huszárok és pártkatonák – Munkásőrök Hódmezővásárhelyen, 1957-1989” című kiállításának megnyitóján álvitának nevezte a az ügynökkérdésről folyót, miközben 27 éve várat magára a megrendelők megismerése.

1990 óta a Kádár-rendszer gaztetteiért Magyarországon senkit sem vontak felelősségre, senki sem került börtönbe.  Egyre inkább elmosódnak a határok gyilkos és hős között – jelentette ki a miniszter.

Korábban a Momentum elnöke azt mondta, akkor zárható le a rendszerváltás, ha az ügynökaktákat nyilvánosságra hozzák, mert “egy magát nemzetinek hazudó kormány nem engedheti meg, hogy a vezetői zsarolhatóak legyenek az államszocialista múltjukkal.” 

Vona Gábort az atv.hu szintén azért kereste meg, mert hétfőn a parlamentben azt kérdezte a kormányfőtől, „Mi elől fut?”, miért nem hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat.

A kérdés:

Miniszterelnök úr, tisztában vagyok azzal, hogy ön a katonaévei alatt kapcsolatba került a titkosszolgálatokkal… Mi elől fut, vannak-e titkolnivalói?

Erre válaszul nevezte Orbán „csicskapártnak” a Jobbikot, amelynek elnöke most azt mondta, nem beszélt Simicska Lajossal felszólalása előtt „az ügynökügyről”, a G-nap óta kegyvesztett egykori harcostárs – aki szerint Orbán Viktor jelentett róla – nem adott semmilyen muníciót neki, nincs olyan információja,  ami túlmutat a már ismerteken.

De ha bármi lesz, azt azonnal nyilvánosságra fogom hozni.

Vona azt most is elismerte, hogy találkozott néhányszor Simicska Lajossal, de nincs köztük forró drót. Azt is tudja, hogy a miniszterelnök állítólagos ügynökmúltjának előcitálása politikai hasznot hoz, de ő csak egy igent vagy egy nemet várt volna erre az egyszerűre kérdésre.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Election posters with the leading candidates for the presidential elections in France with  Le Pen (l) and E. Macron (c) can be seen in Henin-Beaumont, France, 23 April 2017. A total of eleven candidates participates in the first round of the presidential elections. Photo: Kay Nietfeld/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.