Belföld

Itt a bizonyíték Orbán legviccesebb bakijára

Amit eddig csak sejtettünk immár hivatalos.

A nemzet nemcsak közös nyelvet, kultúrát és közös múltat jelent, de jelenti mindazon pillanatok összességét is, amikor a történelem próbatételei egybekovácsolják a szíveket. Ezért váltunk újra erős nemzetté az elmúlt években. Egybekovácsolta a szíveket a nemzeti és keresztény alkotmányunkért vívott harcunk. Egybekovácsolta az adósrabszolgaság elleni lázadásunk. Egybekovácsolta a gazdasági függetlenségért vívott küzdelem, és egybekovácsolta az a csata, amellyel visszavertük az Európát ostromló népvándorlást, és lefogtuk a kapukat belülről nyitogatni akaró brüsszeli kezeket.

Orbán Viktor ezt a beszédet kapta. Ezt kellett volna felolvasnia március 15-én – tette közzé saját honlapja. Ebből lett az, hogy

Visszavertük az Európát ostromló népszavazást!

A kormány ugyanakkor továbbra is felemás módon tálalja az ünnepi beszédet. Elérhető a videó, amely egyértelműen igazolja, hogy Orbán Viktor népvándorlás helyett népszavazásról beszélt március 15-i beszédének Brüsszelt ostorozó részében, de a kormányzati portál összefoglalója az inkriminált részt kihagyta. .

“Ezért váltunk újra erős nemzetté az elmúlt években”: egybekovácsolta ugyanis a szíveket a nemzeti és keresztény alkotmányért vívott harc, az adósrabszolgaság elleni lázadás, a gazdasági függetlenségért folytatott küzdelem, valamint az is, hogy “lefogtuk a kapukat belülről nyitogatni akaró brüsszeli kezeket” – idézi a kormányfőt a kormány honlapja, teljesen pontatlanul.

Az internet népe a kormányfő freudi elszólására többféle magyarázatot is adott az elmúlt napokban. 

A nép veszélyes, ha vándorol, szavaz

Az egyik szerint Orbán Viktor úgy látja, a nép ugyanolyan veszélyes, ha vándorol, mintha szavaz. A kormányfő a népvándorlást sokszor említette legyőzhető ellenfélként, de az utóbbi időben már a népszavazási ügyek sem nagy barátai a Fidesznek.

A kabinet a Momentum „álomgyilkos” aláírásgyűjtése után a vasárnapi boltzár eltörlésénél használt taktikával meghátrált, a kvótareferendumnál pedig kénytelen volt úgy győzelmet hirdetni, hogy a népszavazás nem is lett érvényes.

Kozák Márton szociológus a Magyar Narancs legfrissebb számában figyelmeztette is „az első szabad generáció” ígéretes politikai mozgalmát egy régi bolsevista a trükkre, korábban pedig azt elemezte, hogy Magyarország egyre gyorsuló ütemben közeledik a posztszovjet autokráciákhoz, és minden kormányzati lépés arra utal, hogy

Orbán unja már a választásokkal való négyévenkénti szarakodást és döntő ütközetre készül.

Miután gyakorlatilag már felszámolta a parlamenti váltógazdálkodás feltételeit, 2018-ban ahhoz kellene neki a kétharmad, hogy még

végre megszabadulhasson a választások maradék nyűgétől.

A törvény megváltoztatása nélkül éppen ezért bűn belemenni a 2018-as választásokba Kozák Márton a Magyar polip – első részében arról írt, hogy a magyar fociban laboratóriumi tisztasággal jelenik meg az a társadalmi modell, amire a kormányfő vágyik. A „posztkommunista maffiaállam első embere olyan sportrajongó, aki nem állhatja a tiszta versenyt, a fair playt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik