Belföld

Heti szinten erőszakolta nevelt kislányát a borsodi férfi

Előzetes letartóztatásba került egy borsodi férfi, aki a gyanú szerint csaknem két éven keresztül molesztálta nevelt kislányát.  A legszigorúbb kényszerintézkedés elrendeléséről pénteken, a Miskolci Járásbíróság döntött.

A férfi párjával együtt nevelte közös gyermeküket, illetve a nő előző kapcsolatából született kislányát. A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi

2015. tavaszától egészen 2017. március 1-ig két-három hetente szexuálisan zaklatta, szexuális cselekményekre kényszerítette élettársa 14 éves lányát, akit ezen cselekmények közben lefogott, és amikor a sértett szabadulni akart, visszahúzta őt.

A férfi ellen tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt folyik eljárás. A bíróság azért döntött az előzetes letartóztatás elrendelése mellett, mert a fenti bűncselekményért 15 év is kiszabható, emiatt fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, illetve úgy vélik, hogy mivel a gyerek a gyanúsított nevelése alatt áll, így fennáll annak a veszélye, hogy megpróbálná őt megfélemlíteni vagy befolyásolni, hogy változtassa meg a vallomását.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbeztek.

Miskolc, 2017. március 17.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik