Belföld

Bűnözők akarják kicsinálni Pintért a Magyar Idők szerint

A kormánypárti lap azt írja: egyértelműen hamis dokumentumokkal és betanult szöveggel járatták volna le a belügyminisztert a külföldi sajtó előtt.

A kormánypárti Magyar Idők azt írja, hogy „egyértelműen hamis dokumentumokat” akart átadni a külföldi sajtónak Pintér Sándor magyar belügyminiszterről a napokban őrizetbe vett Jakubinyi Róbert, és a mögötte álló kör. Az 58 éves debreceni férfit kedden Budapesten fogták el, ingatlanaiban számítógépeket, merevlemezeket, sim-kártyákat, pendrive-okat, cd-ket és feljegyzéseket foglaltak le.

Azt írják: a nyomozás eddigi adatai szerint „az állambiztonsági, majd nemzetbiztonsági szervek munkatársaihoz és az MSZP-hez több szálon kapcsolódó Jakubinyi külföldi megrendelésre próbálta meg rávenni a házi őrizetben lévő Tanyi Györgyöt a szökésre, illetve arra: távozzon az országból és a nemzetközi sajtóban terítse a számára átadott hamis dokumentumokat”.

Idézik a Pesti Srácok értesülését, ami szerint a hatóságok nagy erőkkel vizsgálják, kik azok a volt magyar titkosszolgálatokhoz köthető személyek, „akik külföldi körökkel együttműködve a kormány meghatározó tagját próbálták lejáratni”. Tanyinak a portál szerint „egy külföldi sajtótájékoztatón, egy betanult szöveggel is le kellett volna járatnia Pintér Sándort”.

A kormánypárti napilap szerint a történtek „pontosan beleillenek a kormánytagok ellen elkövetett karaktergyilkossági hullámba”, és egyértelműen az a cél, hogy elérjék a belügyminiszter menesztését. Azt írják, Pintért olyan bűnözők közreműködésével próbálják lejáratni, mint a Prisztás József megöletéséért és az Aranykéz utcai robbantás megbízójaként elítélt Portik Tamás, aki szerint a belügyminiszter „az alvilág valódi főnöke, az olajügyek legfőbb nyertese és Boros Tamás Aranykéz utcai felrobbantására is ő adott utasítást”.

A Magyar Idők szintén a „karaktergyilkosság” részeként értékeli, hogy Jürgen Roth tavaly megjelent könyvében Dietmar Clodo súlyos állításokat fogalmazott meg magyar közszereplőkkel kapcsolatban, így például azt, hogy az 1990-es években a Szeva bácsiként ismert maffiafőnök megbízásából többször is tízezer német márkát adott Pintér Sándornak, 1994-ben pedig egymilliót Orbán Viktornak, ezeket pedig videóra vette.

„Forrásaink szerint a könyv a magyar kormány illegális bevándorlással kapcsolatban meghozott döntéseire adott német válaszként is felfogható” – írja a kormánypárti lap, amely emlékeztet, hogy Pintér sértőnek nevezte a Clodo vádjaival kapcsolatos ellenzéki kérdést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik