Belföld

Pintér Sándorra “utazott” a férfi, lekapcsolták – videó

Egy bűnözővel akarta külföldre vitetni a belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat. Úgy tudni, a gyanúsított J. Róbert, az "Egymásért-ügy" egyik kulcsfigurája.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kedden fogták el Budapesten az 58 éves debreceni férfit. J. Róbert – a gyanú szerint – egy ügyvédet próbált rávenni, házi őrizetben lévő védencét szökésre bírja és rábeszélje, hogy a magyar belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat külföldre vigye – írja a police.hu. A védő a kérést visszautasította, mire a férfi erőszakkal megfenyegette. Az ügyvéd ennek dacára sem tett ígéretet ügyfele befolyásolására, ezért J. Róbert több millió forintot ajánlott a fogolyszökésért és a dokumentumok kiszállításáért.

A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és vesztegetés bírósági vagy hivatalos eljárásban bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A rendőrség a gyanúsított tulajdonában álló ingatlanokban házkutatásokat tartott. Lefoglaltak számítógépeket, laptopokat, merevlemezeket, SIM-kártyákat, pendrive-okat, CD-ket, illetve a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható feljegyzéseket. Kihallgatásakor J. Róbert azt nem tagadta, hogy az ügyvéddel találkozott, a bűncselekmények elkövetését azonban igen. A rendőrök előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

Úgy tudni, a gyanúsított, J. Róbert az Egymásért Egy-másért Alapítványban vesztegetési ügyének egyik kulcsfigurája. Mint ismert, az alapítvány a vád szerint  adófizetés nélkül hozott Ázsiából vámárut milliárdos értékben, mondván, hogy adomány, ám azok áruházak polcaira kerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik