Belföld

Orbán durva bakiját kicsit eltüntették

A kormány felemás módon tálalja a miniszterelnök ünnepi beszédét. Honlapján elérhető a videó, amely egyértelműen igazolja, hogy Orbán Viktor népvándorlás helyett népszavazásról beszélt március 15-i beszédének Brüsszelt ostorozó részében.

A miniszterelnök beszéde helyett a miniszterelnök.hu ezúttal csak fotókat tett közzé az ünnepről, a kormányzati portál összefoglalója pedig éppen az inkriminált részt hagyta ki.

“Ezért váltunk újra erős nemzetté az elmúlt években”: egybekovácsolta ugyanis a szíveket a nemzeti és keresztény alkotmányért vívott harc, az adósrabszolgaság elleni lázadás, a gazdasági függetlenségért folytatott küzdelem, valamint az is, hogy “lefogtuk a kapukat belülről nyitogatni akaró brüsszeli kezeket” – idézi a kormányfőt a kormány honlapja, teljesen pontatlanul. Orbán Viktor szerint ugyanis a nemzetet összekovácsoló fontos ügyek egyike volt az a csata is,

amellyel visszavertük az Európát ostromló népszavazást és lefogtuk a kapukat belülről nyitogató brüsszeli kezeket.

Orbán Viktor a népvándorlást sokszor említette legyőzhető ellenfélként, de az utóbbi időben már a népszavazási ügyek sem nagy barátai a Fidesznek. A kormányfő a Momentum „álomgyilkos” aláírásgyűjtése után a vasárnapi boltzár eltörlésénél használt taktikával meghátrált, a kvótareferendumnál pedig kénytelen volt úgy győzelmet hirdetni, hogy a népszavazás nem is lett érvényes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik