Belföld

Ököllel verte diákjait a tiszabői tanárnő

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

bűnügyes. 2017. 03. 16. 16:09

Tizenhárom rendbeli közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette, kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette – mindebben bűnösnek talált a Szolnoki Járásbíróság egy tanárnőt. A pedagógus két év börtönbüntetést kapott, de négy évre felfüggesztve, emellett nyolc évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. A pedagógus fellebbezett, így a keddi döntés nem jogerős.

A Szolnoki Törvényszéktől megtudtuk: a vádlott 2013 szeptemberétől dolgozott a Tiszabői Általános Iskola gyógypedagógiai tagozatán. Munkaköréhez tartozott az iskola a diákok tanítása, differenciált képességfejlesztése, nevelése és felügyelete. A nem jogerős ítélet szerint a nő 2014 márciusa és 2015 novembere között.

több mint tíz alkalommal bántalmazta 7-14 év közötti tanítványait. Volt olyan diák, akit ököllel ütött meg, volt akinek a haját rángatta, mást tenyérrel vágott pofon, és arra is volt példa, hogy egy gyereket a ruhájánál fogva rángatott ki a tanteremből, kilökte az ajtón, és nem engedte vissza az órára.
A tanárnő általában amiatt lett dühös, mert a gyerekek beszélgettek, vagy máshogy zavarták az órát illetve gúnyolták őt, de
de arra is volt példa, hogy két verekedő gyermek közötti vitát zárt le azzal, hogy egyiküket megütötte.
A tanárnő összesen tizenhárom gyereket bántalmazott, de egyikük sem sérült meg, de a bíróság szerint
a vádlott pedagógiai gyakorlata azonban kettejük érzelmi fejlődését kimutatható módon negatívan befolyásolta, bennük feszültséget keltett, maradandó érzelmi károsodást azonban nem okozott.

Az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C) makes his way to board Air Force One in Riyadh as he head with the First Lady to Israel on May 22, 2017. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.