Belföld

Megszólalt a zászlórúddal leütött politikus

Vajda Zoltán nem haragszik a támadóra, a biztonsági emberek eljárása viszont felháborította.

Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi önkormányzati képviselője volt a március 15-i nemzeti ünnepen történt atrocitások egyik elszenvedője. A politikus a 24.hu-nak mesélt a részletekről.

Vajda reggel egy kertvárosi koszorúzáson vett részt, ezért késve érkezett a Nemzeti Múzeumhoz, így a tömegben nem is tudta megközelíteni Juhász Péteréket. Az ellenzéki politikus az Orbán-beszéd közben egy a mohácsi busójáráson vásárolt kereplővel jelezte nemtetszését, ezt viszont elmondása szerint nem nézték jó szemmel a Valton biztonsági emberei, akik másodperceken belül megjelentek és ráncigálni kezdték.

Véleményem szerint jogilag aggályos, hogy egy magáncég gorillái milyen alapon döntenek így

– mondta a képviselő, aki javasolta, hogy hívjanak rendőrt.

Mire a rendőrök megérkeztek, Vajdát az ünneplő tömegből többen is körbevették, inzultálták, megpróbálták kicsavarni a kezéből a kereplőt.

Őszintén mondom, semmi bajom azzal, hogy üvöltöztek velem, én hiszek a szólásszabadságban, és én is kifejeztem a nemtetszésemet, igaz, én a kereplőmmel.

A képviselő szerint természetes, hogy az emberek között ízlésbeli különbségek vannak, így azt is elfogadja, hogy van, akit zavar, ha ők síppal vagy kereplővel nyilvánítanak véleményt.

Ám ekkor következett a fizikai inzultus: a politikust az üvöltözés közben – a rendőrök szeme láttára – oldalról fejbe vágták egy zászlórúddal.

Ez azért fájt

– mondta Vajda, akinek kisebb pukli keletkezett a fején, még ma is fájlalja. A rendőrök innentől kezdve egészen az esemény végéig Vajda közelében maradtak.

A képviselő elmondta: nem haragszik az idős úrra (mint kiderült, támadója 81 éves volt), sokkal inkább zavarja a valtonosok jogtalannak tűnő beavatkozása.

A rendőrök hivatalból eljárást indítottak a támadó ellen.

Fotó: Vajda Zoltán engedélyével

 

Kiemelt fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik