Megújult a szegedi dóm
Belföld

Megnyílt az egyház étterme a szegedi Dóm tövében

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2017. 03. 15. 19:12

Itt kötötte ki a püspök úr, hogy mindig legyen friss hal az Adriáról.
Korábban a témában:

Szerdán megnyílt Szegeden az az étterem, amit a Dóm látogatóközpontjában alakított ki a püspökség.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye 2,1 milliárd forint uniós és állami forrást nyert a Fogadalmi templom turisztikai célú felújítására, ennek részeként épült a látogatóközpont. A Délmagyarország emlékeztet: sokan felháborodtak annak hírére, hogy luxuséttermet nyit benne az egyház.

Az étterem szakmai vezetésével megbízott Dallos Ferenc korábban egy gasztronómiai szaklapnak beszélt arról, hogy Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök „kikötötte, hogy mindig legyen friss hal az Adriáról”, és azt is elárulta, hogy a püspöknek „van olyan barátja Horvátországban, aki ragaszkodik hozzá, hogy ide szállítson”.

Az étterem végül különösebb hírverés nélkül nyílt meg. A megyei lap szerint vendéggel nem lehetett találkozni, de sokan olvasgatták az étlapot, egy házaspárnak különösen tetszett, hogy „biztos a szegényekre gondolva” zarándok menü is kapható 1500 forintért. A legdrágább fogás, rombuszhal tormás céklakrémmel és avokádóval 3950 forintba kerül. „A kínálat inkább könnyed, mediterrán jellegű” – írják.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.