Belföld

Fejfájós, frontátvonulásos idő jön

migrén (migrén, )
migrén (migrén, )
A zavartalan napsütés délutánig tart, utána beborul az ég, eső is eshet.

Délelőtt még sok helyen lesz a napsütés, több felhőre csak a Dunántúlon lehet számítani. A déli óráktól észak felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Késő délutánig nem valószínű csapadék, majd gyenge záporok alakulhatnak ki, főleg északkeleten, keleten, a Nyugat-Dunántúlon.

Késő estére csökken a felhőzet és a csapadék esélye is. A szél napközben nagy területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és az Északi-középhegységben erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul, a Dunántúlon várhatóak a magasabb értékek. Késő estére általában 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Napközben a melegfronti hatás okozhat fejfájást, fáradékonyságot, emelkedhet a vérnyomás, nőhet a vérzésre való hajlam, gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. A délutáni óráktól egyre többfelé jelentkezhet hidegfronti hatás, ami legáltalánosabb panaszként fejfájást, migrént, különböző görcsöket, fáradékonyságot okozhat, amire a közlekedőknek fokozottan kell figyelniük – írja a Kiderül.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik