Szeged, 2017. március 15.
Botka László szocialista polgármester beszél a szegedi önkormányzat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésén 2017. március 15-én.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Belföld

Botka példának ajánlotta városát

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 03. 15. 13:58

Szerinte a nemzetnek szüksége van Szeged példamutatására.

Talán soha nem volt még oly nagy szüksége sokat csalódott nemzetünknek a példamutató Szegedre, mint most – mondta Botka László polgármester a csongrádi megyeszékhelyen tartott ünnepségen.

Szeged az a hely, ahol rendületlenül védjük a szabadságot és az igazságosságot

– mondta a szocialista politikus, aki szerint a szegediek nemcsak fejet hajtanak a nagy elődök előtt, hanem büszkék példájukra, harcolnak értékeikért.

Olyan országban akarunk élni, ahol nem kell kívánni a sajtó szabadságát, ahol nem kell a közös teherviselésről és a törvény előtti egyenlőtlenségről szót váltanunk, ahol soha többé nem épülhetnek falak a félelem és megfélemlítés, az erőnek hívott erőszak, a demokráciának hazudott önkény és a “gátlástalan sikerpropaganda” tégláiból

Szeged népe a történelem során mindig a haladásra szavazott, arra, amely 1879-ben a nagy árvíz után romjaiból újjáépítette a várost, amely ’56-ban a diktatúra bilincseinek széttörésére esküdött, és amely 2002 óta folyamatosan építkezik – mondta a várost éppen 15 éve polgármesterként irányító politikus.

Szeged érti a szabadság és az igazságosság szavát, ezért fejlődtünk a legjobban a magyar nagyvárosok közül.

Botka László szerint jut feladat a következő években is, gőzerővel folytatódik az építkezés. A politikus úgy fogalmazott, szabadság ott van, ahol mindenkinek jut belőle, tartozzon bármilyen kisebbséghez, ahol a kormány a gyengét védi, a szegényt segíti, több felelősséget kérve a gazdagtól.

Felelősek vagyunk egymásért, mert együtt vagyunk a nemzet. Nincsenek uralkodásra termettek és nincsenek tehertételt jelentők, mert tudjuk, bárki bármikor kerülhet nehéz helyzetbe, aki ma segíthet, holnap maga is segítségre szorulhat – hangsúlyozta a beszédét a “Hajrá szabadság, hajrá igazságosság, éljen az új Magyar Köztársaság!” fordulattal záró politikus.

 

(MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.