Belföld

Botka példának ajánlotta városát

Szerinte a nemzetnek szüksége van Szeged példamutatására.

Talán soha nem volt még oly nagy szüksége sokat csalódott nemzetünknek a példamutató Szegedre, mint most – mondta Botka László polgármester a csongrádi megyeszékhelyen tartott ünnepségen.

Szeged az a hely, ahol rendületlenül védjük a szabadságot és az igazságosságot

– mondta a szocialista politikus, aki szerint a szegediek nemcsak fejet hajtanak a nagy elődök előtt, hanem büszkék példájukra, harcolnak értékeikért.

Olyan országban akarunk élni, ahol nem kell kívánni a sajtó szabadságát, ahol nem kell a közös teherviselésről és a törvény előtti egyenlőtlenségről szót váltanunk, ahol soha többé nem épülhetnek falak a félelem és megfélemlítés, az erőnek hívott erőszak, a demokráciának hazudott önkény és a “gátlástalan sikerpropaganda” tégláiból

Szeged népe a történelem során mindig a haladásra szavazott, arra, amely 1879-ben a nagy árvíz után romjaiból újjáépítette a várost, amely ’56-ban a diktatúra bilincseinek széttörésére esküdött, és amely 2002 óta folyamatosan építkezik – mondta a várost éppen 15 éve polgármesterként irányító politikus.

Szeged érti a szabadság és az igazságosság szavát, ezért fejlődtünk a legjobban a magyar nagyvárosok közül.

Botka László szerint jut feladat a következő években is, gőzerővel folytatódik az építkezés. A politikus úgy fogalmazott, szabadság ott van, ahol mindenkinek jut belőle, tartozzon bármilyen kisebbséghez, ahol a kormány a gyengét védi, a szegényt segíti, több felelősséget kérve a gazdagtól.

Felelősek vagyunk egymásért, mert együtt vagyunk a nemzet. Nincsenek uralkodásra termettek és nincsenek tehertételt jelentők, mert tudjuk, bárki bármikor kerülhet nehéz helyzetbe, aki ma segíthet, holnap maga is segítségre szorulhat – hangsúlyozta a beszédét a “Hajrá szabadság, hajrá igazságosság, éljen az új Magyar Köztársaság!” fordulattal záró politikus.

 

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik