Élő Belföld

Ma sokan otthon hagyták az eszüket: Orbán bakizott, a Jobbik csokizott, Majtényi beverte a fejét

"Mi van itt, bassza meg?!" Március tizenötödikét ünnepelte, vagy micsinálta az ország. Élőztünk.

Kinek az ég, kinek a deszka, most ez van

A már emlegetett Majtényi-beszéd tán legfontosabb mondata, hogy: „Jogállamban nincs korlátlan hatalom, akinek korlátlan hatalma van, az beveri a fejét az égbe.” Tegyük e gondolat mellé a fotót arról, ahogy Majtényi föllépett a színpadra. És beverte a fejét.

Vigyázzunk magunkra.

Pihenjenek, holnap munkanap, viszlát.

Fotó: Berecz Valter

Majtényi: Lányok, asszonyok, fiúk, férfiak, politizáljatok!

A köztársaságért sétálók legelsőbbike, Majtényi László beszédét Pető Péter és László Pál kolléga zanzázza.

Majtényi bírálta a folyton ellenséget gyártó kormányt, amely menekülttől Soros Györgyig, civiltől Európai Unióig siet, hogy valaki ellen küzdhessen. Méltatta Sándor Mária rendíthetetlen küzdelmét, és nem félt kimondani, hogy baloldaliak vagyunk, ha baloldalinak lenni annyit tesz, hogy adunk a lekváros buktánkból, ha egy szegény gyerek áll előttünk. Ezen az úton odáig ment, hogy követelte az oligarchaadó bevezetését is. Aztán persze akart még szabad nemzetet, valódi közteherviselést, független bíróságot, akárha egy országot. Felszólított minden magyar lányt és asszonyt, fiút és férfit, hogy politizáljon. Azzal búcsúzott: “Ne merüljenek el a kétségbeesés tengerében! A helyzet változik.”

Ma sokan otthon hagyták az eszüket: Orbán bakizott, a Jobbik csokizott, Majtényi beverte a fejét 1
Fotó: Berecz Valter

Semmi sem az, aminek látszik

A piros a Fidesz rendezvényére, a narancs a Majtényiéra a sajtóbelépő. Felfordult a világ.

László Pali kolléga semmit sem ért.

Fotó: 24.hu

U2 a köztársaságért

Pető kolléga kíséri a Séta a köztársaságért menetet, s közben tudósít.

Elindult. Az Andrássy úton halad az ezres tömeg. Láthatók a Demokratikus Koalíció, a Szolidaritás, a Liberálisok zászló is. Itt van az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Horváth Csaba is… Bréking: U2 szól és láttuk György Pétert (e kettő közül az egyikre felcsillant László Pali kolléga szeme).

Ma sokan otthon hagyták az eszüket: Orbán bakizott, a Jobbik csokizott, Majtényi beverte a fejét 1
Fotó: Berecz Valter

Új Kezdetet szült a Józan Ész

A volt MDF-es képviselő, a rendszerváltó Gémesi György, ki Gödöllő polgármestere, ma bejelentette, hogy Új Kezdet néven párttá alakult a Józan Ész forradalma nevű Facebook-csoportja. Városa főterén meghirdette saját 12 pontját, mert úgy vélte, a márciusi ifjakhoz hasonlóan forradalmat kell csinálni.

Vannak kérdései, például ezek: Miért lesz ellenség az, aki máshogyan gondolkodik? Miért lesz hazaáruló? Miért kell inkább elmennie az országból és új életet kezdenie, egy valódi demokratikusan működő országban?

Van cikkünk az eseményről.

Fotó: MTI / Soós Lajos

Ünneplőing-szépnadrág-mobil

A Momentum piknikjén Orosz Anna mobilról olvasta fel a beszédét arról, hogy újra kell szőni a társadalmunk szövetét a dekára kimért üzenetek meg az ünneplőing-szépnadrág helyett. Egy-kétszázan vannak, nem történik semmi.

Neményi kolléga tudósít.

Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Prosti Srácok

Ezt vágták a Pesti Srácok riportasszonyának fejéhez a múzeumkertnél. Csodás videót forgatott a fumigálásból Katz Dávid, aki idekattint, örömét leli a kisfilmben.

Kisstibizésből sosem elég

Pető kolléga húszra (direkt) is lapot húz: túlélte a hazaárulózós attakot a múzeumnál, most a Séta az új köztársaságért brigádjánál kockázat egy jóval kisebbet; ezt írja:

Az Operaház előtt már gyülekeznek a menetre készülők, Majtényi László Molnár Gyulával és Fodor Gáborral beszélt, a sort felvezető autón elhelyezett hangszórókból a Quimby Most múlik pontosanja szól. Véletlen?

A kisstibizésekről egyébként Jászberényi Sándor barátunk írt egy elolvasandót a héten.

Mi is hallgassunk bele a dalba, mert jó.

Kollégánk tán megeszi a kokárdáját

És még egy ki Jobbik Molnár kollégától:

Vona patetikus, hazafias képekkel kezd, a jobbik a nép pártján van, számára a nép és nemzet egy, szerinte Orbán fordított Kádárként működik, kizárja a népet a nemzettudatból, és hát ha a nemzetet és a népet szétválasztják, abból kádárizmus vagy orbánizmus lesz, de a nép majd igazságot tesz a nagy arcú Orbánon. “Ne ő döntse el, mikor lehet népszavazás, ki lehet államfő, szavazhatnak-e a külhoni magyarok levélben, hol épülhet kisvasút, kell-e kórház. Ha a Jobbik kormányra kerül, lesz fogcsikorgatás, megadóztatják a nagyra nőtt vagyonokat, földesúradó lenne. Lesz lex ludas Matyi. A törvénytelen vagyonokat elkobozták. Amúgy meg ma a korrupció a nemzet mészárosa. Egyenlő bérezést kíván, majd saját gyerekkorát hozza fel, hogy megéltek a kőműves apa és az adminisztrátor anya fizujából. (Hát, ha ez nem Kádár nosztalgia, megeszem a kokárdámat).

Ma sokan otthon hagyták az eszüket: Orbán bakizott, a Jobbik csokizott, Majtényi beverte a fejét 1
Fotó: Berecz Valter

Sneider: Orbán be van csokizva

Molnár Zoltán nem adja föl a Jobbiknál:
Sneider konferál ismét, szerinte Orbán börtönszlenget használt a minap a nemzet templomában, mert nyilván készül a jövőjére, a barátaival is találkozhat majd ott… Hoppá, a talajvízzel magyarázza, miért jobb egy nemzeti néppárt egy radikális rétegpártnál: A víz minél több réteget érint, annál erősebb fákat növel. Vonát azzal konferálta fel, hogy “és most jön az a vezető, akitől Orbán be van csokizva.” Nem vicc, tényleg így fogalmazott.
Ma sokan otthon hagyták az eszüket: Orbán bakizott, a Jobbik csokizott, Majtényi beverte a fejét 1
Fotó: Berecz Valter

Botka Szegedről üzent

Egy mondat a polgármestertől:

Olyan országban akarunk élni, ahol nem kell kívánni a sajtó szabadságát, ahol nem kell a közös teherviselésről és a törvény előtti egyenlőtlenségről szót váltanunk, ahol soha többé nem épülhetnek falak a félelem és megfélemlítés, az erőnek hívott erőszak, a demokráciának hazudott önkény és a “gátlástalan sikerpropaganda” tégláiból.

Botka amúgy szinte miniszterelnök-jelöltje a szociknak, interjúztuk is a minap, olyanokat mondott, hogy “ha most rögtön nem kapunk észbe, hétszentség, hogy nem lesz kormányváltás”.

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Bokros Lajos üvölteni szeretne

Látván, milyen időszerű március tizenötödike üzenete.

A Modern Magyarország Mozgalom elnöke Pécsen szónokolt, írtunk belőle alapos cikket, ide most egy testes idézet fér ki:

A vidéki Magyarország csaknem minden újságját ma már Orbán Viktor írja. Magyarországon ma nincs sajtószabadság. Magyarországon ma nincs szabadság. Nem kell behívni Miklós cár hadseregét. Hiszen a magyar miniszterelnök Putyin hűséges helytartója és szolgája. Tökéletes az orosz függés és kiszolgáltatottság. A rezsim félelmében fél évszázadra titkosította a paksi szerződést. Ma Magyarországon idegengyűlölő, fajgyűlölő, kirekesztő, a nép méltóságát sárba tipró önkényuralom van. Önkényuralom, amelyik ellopta jövőnket, gazdasági és társadalmi felemelkedésünk, európai felzárkózásunk esélyét. Amelyik azt hazudja, hogy Magyarország jobban teljesít, erősödik, miközben egyre inkább leszakad. Orbán-rendszere hét év alatt akkora kárt okozott, hogy emberöltő kell majd a romok eltüntetéséhez és az ország helyreállításához.

Molinó bizonyítja, hogy Budaházi micsoda

Közben Molnár kolléga egyre küldi megfigyeléseit a Jobbiktól.

Bíró Ica a közönségben tombol a Nemzeti dal most előadott rockos verziójára. Lassan ezren is leszünk amúgy.

Fotó: 24.hu

Vasvári vagy tiszavasvári?

És még mindig Molnár kolléga a Jobbiktól, ahogy lengyel szurkolók is feltűntek:
Egy magyar aranyfogú faszi szót akar érteni velük. Magyarázza, “orban, kaczynski konflikt, érteeed”, és üti össze az ökleit. Közben a színpadon ZKárpát ecseteli, hogy le fogják váltani a vazallusok kormányát. Kis versmondás után Fülöp Erik tiszavasvári polgármester jön, Vasvári Pált hozza fel stílszerűen, höhö, “mit szólna a mai strómanokhoz?”, összeveti az akkori és mostani nagyurakat.
Ma sokan otthon hagyták az eszüket: Orbán bakizott, a Jobbik csokizott, Majtényi beverte a fejét 1
Fotó: Berecz Valter

Megvan a nap dumája: Mészáros Lőrincnek annyi esélye van, mint lufiárusnak nyílzáporban

A Jobbik a Március 15. téren ünnepel.
Molnár Zoli kolléga pötyögte be mobiljába:
Szabályos piac alakult ki a téren. Van sörárus, poszterkofa, árulnak gyöngyből fűzött kokárdát, könyveket, még Gőgös Gúnárt is. Nagyon ciki, rendőri felvezetéssel érkeznek a goj motorosok, pont a Himnusz közepére. Hol a pontosság?
Sneider Tamás azt mondja, 1848-ban betelt a pohár, és 2018-ban is be fog telni, majd egy kiváló honleányt konferál fel, a devizások hősét, Varga-Damm Andrea ügyvédet… Damm pokoli unalmas es modoros, nem idézek tőle… Sneider Rogánt és Habonyt zsurpubiknak tartja, lányosnak, tesiből felmentettnek, nem úgy, mint a következő szónokot, Z. Kárpát Dánielt, aki sorolja a hatalom visszásságait, úgymint Habonymédia, pénztáros Lőrinc, akiknek hatalomváltás után annyi esélyünk lesz, mint lufiárusnak nyílzáporban.
Ma sokan otthon hagyták az eszüket: Orbán bakizott, a Jobbik csokizott, Majtényi beverte a fejét 1
Fotó: Berecz Valter

A szocik elnöke elvenné a közpénzen vásárolt újságokat

Íme a Szabad Sajtó Díj idei kitüntetettjei: Rónai Egon, az ATV műsorvezetője, Láposi Elza, a Népszava Lapkiadó Kft. ügyvezető igazgatója és Szüts Miklós festőművész. A fotón ott a díjátadók is: Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Kránitz László, a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriuma elnöke.

Mindez a budapesti Flamenco szállóban történt ma délelőtt. Ahol Molnár Gyula egyebek mellett ezt mondta: nincs Magyarországon szabad sajtó, és így a demokrácia is korlátozott, de “el fogjuk venni ezeket az újságokat azoktól, akik közpénzen vásárolták őket”.

Fotó: MTI / Marjai János
Olvasói sztorik