Élő Belföld

Ma sokan otthon hagyták az eszüket: Orbán bakizott, a Jobbik csokizott, Majtényi beverte a fejét

"Mi van itt, bassza meg?!" Március tizenötödikét ünnepelte, vagy micsinálta az ország. Élőztünk.

A felcsútiak már a Rákóczin vannak

A sokat megélt Pető kolléga jelenti a városból:

A Rákóczi úton a buszsáv már telik meg az ünnepségre érkezőket szállító járművekkel. Láttuk a zirci önkormányzat kisbuszát, miként a Darányi Ignác-tervet reklámozó autót is. De természetesen már a helyszínen van a felcsúti akadémia busza is. A mögötte lévő jármű is sportos példány: az virít rajta, hajrá, kohász! (lévén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia járműve)

Fotó: 24.hu

Négy gyönyörű gyermek

Ünnep van, pillanatokra elengedhetjük a belpol-bulvár tematikát, s családbarátságot villanthatunk, most épp a Fülöp-Lehoczky família friss posztba öntött művészi kompozícióját tárva önök elé.

Egészen hihetetlen, hogy reggel 9-re ideértünk a zászlófelvonásra gyerekestül, kokárdástul :-)

Forrás: Facebook

Képtelenség betelni azzal, ahogy Áder vonul a vakpalivakpalira

Nem vagyunk blaszfémek, tényleg nem, de hát lehetetlen mosolygás nélkül bámulni a katonai tiszteletadásos, Kossuth téri sablonokat, ahogy államfőnk a vakpalivakpalira nagykabátban, nyakkendőben elvonul, aztán engedélyt kérnek tőle a zászlófölvonásra, ő pedig persze megadja, mint Korda Gyuri bácsi.

Hagyomány, emlékezet, nemzethez tartozás, mind, mind igaz, de egyúttal óvoda is, Egér a Marson zárózene.

Fönt a zászló!

Fotó: 24.hu

Tökig kokárdában. De mi az a számánnázni?

Nem kell minket sajnálni, hogy piros betűsön is a redakcióban gépelünk, a megérdemelt pihenésüket töltőknek se könnyebb. A testvérhúgunkat, az nlc-t erősítő kiváló kollegina, Hódos Hajni posztolta az imént az alábbit a fácsén.

Miután elkövettük azt az orbitális hibát, hogy megkérdeztük a Polyák Petrát, hogyan szeretné tölteni a nemzeti ünnepet és ő ismételten nem azt válaszolta, hogy aludjatok csak délig nyugodtan, én csendben elrajzolgatok lenn a Pötyivel, így reggel felkeltem fél hétkor, csináltam szendvicseket, pucoltam gyümölcsöt és indulunk:
– számánnázni
– vonatozni
– hajózni
– metrózni
– büdös kék busszal buszozni.
Nem feltétlenül ebben a sorrendben. Tökig kokárdában.

Sejti valaki, mi az a számánnázni? Kommenteljenek!

Tűkön tetszenek ülni, ugye, hogy mi a túró az a dagerrotípia?

Segítünk. Nekünk meg Wiki.

A dagerrotípia nem volt sokszorosítható, ezért gyakorlatilag minden megmaradt dagerrotípia fotó egyedi műtárgy.

Az ezüstözött rézlemezt polírozták, majd tisztították. Ezután jód- (később bróm- vagy klór-) gőzben érzékenyítették, míg a lemez sötétsárga színűvé nem vált. Az érzékenyítéshez speciális fadobozt használtak, amelynek fenekén porcelán- vagy üvegtálban volt a jód. A fényérzékeny lemezt a kamerába helyezve exponáltak. A feltalálás idején 15–30 perc volt az expozíciós idő, ez 1842-re 10–60 másodpercre csökkent.

Speciális előhívóládában, gyertyával, borszeszégővel melegített higany gőzével hívták elő. A lemezen a több fényt ért pontokon több, a kevesebb fényt kapott pontokon kevesebb higany-ezüst amalgám keletkezett, amit ezt követően nátrium-tioszulfátban fixáltak.

Okosodunk egyre csak.

Petőfit is, naná

Kossuth után nem lehet nem idetenni a klesszik Petőfit is.

Forrás: Wikipedia

Méltóság, méltóság, méltóság. Méltóság. Méltóan sípolni

Mind, ki a kormány részéről megszólalt tegnap a mai ünneppel kapcsolatban, kommunikációs Kovács Zoltántól emberi Balog Zoltánig, azt hangsúlyozták, ahogy a torkukon kifért, hogy a kormány biztosítja a a méltóságteljes ünneplést, hogy mindenki méltóan tudjon méltóságteljes lenni, s így méltó legyen a méltó a méltóhoz, hiszen méltó, s mi is lenne velünk méltóság nélkül teljesen.

A méltó szavakban nem tudjuk nem azt látni, hogy a kommunikációs törzs a méltó-val kezdődő kifejezések használatát helyezte a megemlékezés origójába, nyugtázva, hogy a kurzus ellen jelenleg láthatóan két fegyver működik: a népszavazás, ez ugye ma nem lesz, nem is kezdeményeződik, lévén zárva a népszavazásügyi hivatal, valamint a sípolás, mely oly sok galibát okozott eddig is a méltóságos füleknek.

Pech, anomália, valamint homokszem a gépezetben, hogy tegnap úgy döntött a tekintetes, méltóságos bíróság: törvénytelenül tiltotta meg a rendőrség kétszer is, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke síposztó tüntetést szervezzen a március 15-i miniszterelnöki beszéd idejére.

Szóval lesz síp.

Síp (síp, )
Síp (síp, )

Marcsi néni diákjai megmondják a tutit

Van egy kedvenc tanítónőnk, Marcsi néni, kiről azt kell tudni, feszült lesz, ha nem posztolt naponta legalább ötöt a gyerekeiről a fészbukon. Tegnapi kedvencünkkel nyitjuk ünnepi élőzésünket.

Ma beszélgettünk egy kicsit március 15-ről. Kérdezem őket:
– Miért találkoztak Petőfiék a Pilvaxban?
– Hogy növeljék a kávéház bevételét.

Forrás: Wikipedia
Olvasói sztorik